Seçimler sona erdi. CHP Düzce’de 3. Parti oldu. CHP’nin seçim sürecini ve alınan sonuçları değerlendiren Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Türkiye’de istedikleri sonucu alamadıkları buna bağlı olarak da Düzce’de de istedikleri sonucu alamadıklarını vurguladı. Albayrak, Akçakoca’da bekledikleri oyu aldıklarının altını çizerken birinci sıra adayının Akçakocalı olmasından dolayı oy oranın düşün olduğunun altını çizdi.

“Türkiye’de istediğimiz oyu alamadık. Aslında Akçakoca’da beklediğimiz oyu aldık ama daha çok oy almalıydık, daha çok oy hakkediyorduk. Artık buna gönül rızası göstermek zorundayız.”
Daha sonra yaz sezonu çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yaz sezonuna hazır olduklarını ve tek sıkıntının doğalgaz çalışması olduğunu ve bunun da gelen turistleri etkilemediğini vurguladı. Turizm alanında ciddi bir yoğunluk beklediklerini ifade eden Albayrak, bu yıl köyleri de turizme açmak için çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda Dadalı Köyü’nde 100 yatak kapasiteli bir yer yapıldığının altını çizdi.

Akçakoca’da yapılması planlanan festivaller ile ilgili bilgiler veren Albayrak, festivallerin bu yıl küçük festivaller olduğunu ve yöresel tarzda 1-2-3 temmuz tarihlerinde festivallerin yapılacağını belirtti ve ilçenin su sıkıntısı yaşamayacağını vurguladı.

“Küçük festivaller yapılacak. Daha yöresel tarzda yöresel sanatçıların katılımı ile yapılacak festivaller 1-2-3 temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bu yıl festivallerin kültürel yönünü öne çıkaracağız. Bu yıl büyük bir festival yok. Bu yıl ki çalışmalarımızı daha çok inşaatlara ayırdık. Sahil projemiz ve otel projemiz ile bu yıl onlarla ön plana çıkıp o çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz.”

Haber; R. BAL