6 yıl MHP Merkez İlçe Başkanlığı, 6 yıl da MHP İl Başkanlığı yapan İl Başkanı Abdullah Danışmaz, 1 Şubat’taki İl Kongresi öncesi MANŞET programına konuk oldu. Yapılacak kongreye başkanlık için yeniden aday olmayan Danışmaz, partinin mevcut durumuna dair Erol Tayhan'ın hemen hemen her konuda sorduğu sorulara açıklıkla cevaplandırdı.


ÜLKÜ GEREĞİNCE HAREKET ETTİM


Danışmaz, sözlerine 12 yıl boyunca keşke dediği hiçbir olayın olmadığını belirterek başladı. 12 yılı değerlendiren Danışmaz şunları ifade etti. “MHP teşkilatının uygun gördüğü, tüzüğü, ilkesi ve ülküsü çerçevesinde yapılması gereken ne varsa teşkilata bağlı kalarak yaptım.”


6.SIRADAYKEN ANA MUHALEFET OLDUK 
Danışmaz, partinin bugünü ve geleceği hakkında konuştu. “MHP 2003’te Düzce’de 6.parti konumundayken bugün ana muhalefet oldu. Yarın da iktidar olma aşamasına gelme noktasında da büyük aşama kaydetti. Düzce’de yaşayanların takdirini kazandı.”


CEKETİMİ KOYSAM SEÇİLİR MANTIĞININ ORTADAN KALDIRILMASI GEREKİR


2015’teki yapılacak genel seçimler için Danışmaz, seçmene tavsiyede bulundu. “Önümüzde Milletvekili seçimleri var. Vatandaşımız adayları incelesin. Kimdir? Ne yapmış. Ne yapabilir? Bunlara dikkat etsin. Ceketimi koysam seçilir mantığının ortadan kaldırılması gerekir.”

ALEMİ CİHANDA OLSAN…


Milletvekili seçimleri öncesi kendilerinin Düzce’nin sorunlarını çok iyi bildiklerini söyleyen Danışmaz, Düzce’ye layık görülmeleri halinde hizmeti nasıl yapılacakları konusunda iddialı konuşarak mevcut Milletvekillilerini eleştirdi. “ Hiçbir zaman Düzce için bir şey yapmadılar. Bir talepte bulunmadılar. Neden Düzce’ye sahip çıkılmıyor. Düzce’de şuanda Devlet Planlama Teşkilatının yaptıkları dışında başka yatırım yok. Bir Milletvekili de çıkıp Düzce için şu önergeyi verdim demedi.”


Danışmaz Milletvekillerine olan eleştirilerinin dozunu artırarak şöyle devam etti. “Milletvekilleri Düzceyi kötü gözle bakılma aşamasına getirdiler. Saçma sapan, haddini aşan konuşmalar yapıyorlar. Ne İslamiyet’e ne sohbete sığan İslam’la dalga geçilir cinsten konuşuyorlar. Alemi cihanda olsan haşa Allah’a eşdeğer koşamazsın, peygamberle alay edemezsin. Bunları ironi yapmada bile kullanamazsınız, buna hakkınız yok.”


Danışmaz, milletvekillerinin bu söylemlerinin sebebinin 2015 seçimleri öncesi kendi partilerinin dikkatini çekmek amacıyla yaptığını belirterek Düzce’yi rezil etmekten başka bir şey yapmadıklarını savundu. Danışmaz, ayrıca Milletvekillerinin rahmetli Avni Akyol gibi yaptığı eserlerle anılması gerektiğini söyledi.


BİZ EZİLMİŞ BİR TOPLUMUZ


Vatandaşın oy tercihini neden Ak Partiden yana kullandığıyla ilgili olarak Danışmaz, ilginç bir çıkış yaptı. “Biz ezilmiş bir toplumuz. İnsanımız ‘Benim yiğidim’ gibi söylemlerde bulunan insanlara kendi ezilmişliğine sahip çıkıldığını düşünerek inanıyor. Başbakan Davos’ta ‘One Minute’ benim işim İsrail’le bitmiştir’ dedi diye yakından takip etmeyen vatandaş bu duruma inanıyor. İşin geri planına bakmıyor. O olaydan sonra yapılan ihalelerin İsrail’e verildiğini göremiyor. Yakından takip eden vatandaşsa bunun farkındadır.”


‘PARTİYİ HERKESE AÇIN’ DEDİ 
Merkez ilçe seçimlerinde eski partilileri delege olarak yazılmadığı eleştirilerin yanıtlayan Danışmaz, yürütülen politikanın genel merkezin talebi olduğunu ifade etti. Danışmaz, “Genel Başkanımız partiyi herkese açın dedi. Genel Başkan üye kayıtlarını 2002’de sıfırdan yeniledi.” dedi.


ÜLKÜCÜYÜM DİYENDEN DAHA İYİ ÜLKÜCÜ OLDULAR


Danışmaz, kendisine partiye alınanlar hakkındaki ‘Sen başka partilileri MHP’ye getirdin’ eleştirilerini yanıtladı. “İnandığımız yolda sonuna kadar mücadele ettik.” Katkı sağlamak isteyen herkese kucak açtık. Ülkücüyüm diyenden daha iyi ülkücü oldular. Davaya sahip çıktılar. Çıtayı yükseltmek için yaptık.”


BEN BİR TEK ABİ TANIYORUM


Danışmaz, partideki abilik tartışmalarıyla ilgili ben bir tek abi tanıyorum diyerek isim verdi. ”Hiçbir beklentisi olmadan, maddi ve manevi her seçim dönemi, her kongre dönemi yanımızda olan Selahattin Duran’dır. Başka isim yok.”


ÖYLE BİR DÜNYA YOK


Danışmaz, eski partililerin ‘Ben neden delege listesinde yokum’ eleştirileri için ise partinin eskisi yenisi olmadığını ifade ederek kimsenin kendisini partinin üstünde görmeye başlayamayacağını vurguladı. “ ‘Ben ülkücüyüm’ diye ortada dolaşarak mangalda kül bırakmayanların seçim döneminde ben niye delege değilim deme hakkı yok. Delege listesinde sandıkta, sahada olan arkadaşların olma hakkı var. O yüzden diğerleri için öyle bir dünya yok.”


O KONUYU İRDELEMEK İSTEMİYORUM


Parti içi muhalefete için Danışmaz, şunları ifade etti. “Mehmet Bakan Bey manevi destek verdi. Kenan Ilgaz Bey destek vermiştir. Ben o isimleri delege listesine yazmıştım. Yazılması gereken herkesi yazmıştım. Nasıl olduysa o isimler teknik bir hatadan dolayı listeden çıkmış. O konuyu irdelemek istemiyorum.”


PARTİLİLER O KİŞİLERİ YOK SAYIYOR


Seçim bittikten sonra partiye gelip seçim çalışmalarında bulunmayanlara karşı partidekilerin gönül kırgınlığı olduğunu söyleyen Danışmaz, partililerin o kişiler yok saydığını söyledi.


KENDİSİ GELMEK İSTEDİ BENDE KABUL ETTİM


Danışmaz, MHP Genel Bahçeli’yle yaptığı özel görüşmede Bahçeli’nin İl Kongresiyle ilgili sitemini anlattı. Danışmaz, aday Onur Özen’le Bahçeli’nin yanına birlikte gitmediniz partide sorun olmadı mı? Sorusunu da cevapladı. “İsteyen herkes genel başkanla görüşebilir. Onur Bey, yönetimden arkadaşım. Kendisi gelmek istedi bende kabul ettim. “

OLSA DA OLUR, OLMASA DA OLUR


İl Kongresi için adaylığını ilk olarak açıklayan İsmail Hakkı Civil’in adaylığını geri çektiğini ifade eden Danışmaz, Milletvekiliği adaylığı konusunda yaptığı açıklamayla Milletvekilliğine yeşil ışık yaktı. “12 yıldır alnımın akıyla görev yaptım. Milletvekilliği düşüncem yok. Olsa da olur, olmasa da olur. Vatandaşın o şekilde ir yakışması var. Görev düşerse kaçma lüksümüz yok.”

 

Haber:Y.SEVER