Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Danışmaz yazılı olarak yaptığı açıklama ile, TBMM'nde yaşanan gelişmeleri ve sonrasında milletvekili Kaşıkoğlu'nun yaptığı açıklamaları değerlendirdi. Danışmaz, “Sayın Kaşıkoğlu'nun söylediği gibi artık gerçekler göründüğüne göre özür dilemesi gereken Kaşıkoğlu'dur.Artık takke düştü kel göründü. Biz MHP olarak halk adına bu erdemliliği kendisinden bekliyoruz.” dedi.
MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, TBMM çatısı altında AK Parti Grubu tarafından yaşatılanların bu milletin en yüksek mekanının saygınlığına yakışmadığını belirterek, bu davranışların tekrarlanmaması dileğinde bulundu. Danışmaz, AK Parti misyonunu kaybetmiştir diyerek, şu açıklama da bulundu. “ Milliyetçi Hareket Partisi'nin aziz milletimizle paylaşacağı konular var. Askerimizin başına çuval geçirildiğinde neredeydiniz? Bu vatan için canını feda edenleri şehit düşürenlere sayın demediniz mi? Bütün fabrika ve milli değerleri yabancılara peşkeş çekmediniz mi? İşçi,memur ve çalışanları açlık sınırında süründürüyorsunuz. Sayenizde esnaf, iş adamı, tüccar icralık oldu. Düzce'de sekiz yıl önce 2 icra dairesi varken icralara yetişemediklerinden dört tane daha açıldı. Dün bizi kavgacı gösterenlerin tezgahları bozuldu. Asıl kavgacı olanları halk gördü. Bakanını bile gözden çıkararak ne denli dövüşme arzusu içinde olduğunu gösterdi.”
Danışmaz, AK Parti'nin rafa kalkma zamanının geldiğini de sözlerine eklerken, Türk Milleti'nin MHP'yi tek başına iktidara taşıyacağını iddia etti.