Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu'na CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu'ndan sonra bir destekte MHP kanadından geldi. Bugün düzenlediği basın toplantısında Kalıcı işyerlerinin Düzce Üniversitesi'ne verilmesi taraftarı olduklarını açıklayan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Milletvekillerinin Rektör Şerifoğlu'nun çalışmalarını engelleme çabası içinde olduğunu söyledi.

“Bir ili il yapan o şehrin Üniversitesidir” diyen Danışmaz, gerek kapatılan Üniversite kantininde gerek meslek yüksekokulunun başka bir kuruma tahsisi konusunda cezalandırılanın Rektör Şerifoğlu değil Düzce halkı olduğunu dile getirdi.

Düzce'ye zarar veriliyor

Danışmaz, “Bolu'yu Bolu yapan Abant İzzet Baysal Üniversitesidir. Rektörlük seçiminden bu tarafa milletvekillerini rektörle uğraşarak aslında rektöre değil, Düzce Üniversitesi ve Düzce'ye zarar veriyorlar. Bunun farkında olmayan milletvekillerimiz için muhalefet partisi sürekli çıkarak dile getirmesi mi gerekiyor. Araştırma Hastanesinde hasta ve hasta yakınları için açılan kantin ihtiyaç göremez hale getirilmiş. Vakıftan Ya da araştırma hastanesinden Ya da her ne sebeple olursa olsun kapatılmaması gerekiyordu. Adeta Düzce halkına ceza verircesine üniversite rektörlüğünü karalamak adına yapılıyor. Yönetmekten aciz insanların vatandaşları bu şekilde cezalanması kabuledilebilir bir anlayış değil.”diye konuştu.

Düzce üniversitesi'nden tarafız

Kalıcı iş merkezinin Kötü fiziki koşullarda eğitim veren Düzce Üniversitesi meslek yüksek okula yerine yaklaşık 50 öğrenci kapasiteli bir yüksekokula tahsis edilmesinde art niyet aradığını söyleyen Danışmaz, MHP olarak Düzce Üniverstesinden yana olduklarını açıkladı.

Danışmaz, “Düzce'de yer mi yok. Kalıcı konutların kalkınmasını adına daha hareketli bir ortam sağlayacak olan Üniversiteden alınıp da 50-60 öğrencisinin olduğu THK'na tahsisi Düzce'ye yakışmadı. Burada aradığımız tek bir art niyet var. Düzce Üniversitesi rektörünün başarılı çalışmaları karalamak adına Düzce'ye yapılmış ihanet. Düzce milletvekillerinin yapması gereken Devlet hastanesi, kültür merkezi inşaatıdır. Mevcut çalışır durumdaki kantini Ya da verilen yüksek okulu geri almak Düzce'ye hiçbirşey kazandırmaz. Aksine Düzce'yi cezalandırmaktır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak biz Düzce üniversitesi'nden tarafız. Rektör hanım Düzce'lidir. Düzceye iyi bir eser bırakmak adına çalışıyor. Rektör hanımın çalışmalarını milletvekillerini kullanarak engellemeye çalışıyorlar. Düzce Üniversitesi ve Rektör hanımın yanındayız. Sonuna kadar destekliyoruz.”şeklinde konuştu.

 

Haber: S. KAŞKIR