MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, hem ülke gündemini hem de Düzce gündemini değerlendirdi. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ardından dün yaşanan bakanların istifa depremine ilişkin Danışmaz, Başbakanın tavrını doğru olmadığını savundu.

KENDİNE DOKUNUNCA KIYIMI GÖRÜYORUZ

Danışmaz, “Korumak ve kollamak adına bunu dış güçler yaptı diyerek hedefi başka tarafa çekiyor. Demokrasinin Türkiye’de bittiğini görüyoruz. Demokrasi olaylarında benim kahramanım dediği kolluk görevlileri kendine dokununca nasıl bir kıyım yaptığını görüyoruz. Burada ileri demokrasiden bahsedilmesi manidardır. Yolsuzluk olayları kabına sızmış piyasa taşmış. Hukuken bu işlerin içinde biri olarak istifa etmesi gerekir. Ekonomi hızla kötüye gidiyor. Memura yüzde 3 zam reva görülürken milyonların nasıl götürüldüğü ortaya çıktı.” dedi.

Danışmaz, Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş’in partisinin motivasyon yemeğinde Ömer Küçük ‘ün MHP’den aday gösterilmesi için borçlarını ödedikleri yönündeki iddialarına da cevap verdi. Danışmaz, AK Parti’de şuan görünen tablonun göstermelik olduğunu öne sürdü.

KELEŞ’İN AĞZINA YAKIŞMIYOR

Danışmaz, “Bir adayın kendi projelerini anlatması gerekirken, aday olarak açıklanmamasına rağmen isminden dahi korktuğu Ömer Küçük’le ilgili borcu varmış, teşkilatın aday yapıp borcunu ödeyeceği söylüyor… Söylemleri ile bizi kenetlemiş oldu. Birimizin borcu hepimizin borcudur. Cenabı Allah ona da böyle dostlar nasip etsin. Bunları konuşmak Keleş’in ağzına yakışmıyor. Bugün bir arada fotoğrafta görülenlerin 1 Nisan sabahında tekrar o fotoğrafa bakmak lazım. Kendisi aday olamadığımda küsmedim diyor ama bunun yalan olduğunu bütün kamuoyu biliyor. Aday gösterilmediğinde bağımsız aday olmaya çalıştığını herkes biliyor. Kendisi 5 yıl aradan sonra yeniden aday gösterilen tek aday olduğunu söylüyor. Ama bir konuda da ilk. Usulsüzlük ve yolsuzlukla suçlanmasına karşın belediye başkanı gösterilen tek aday…”diye konuştu.

Ak parti Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın kendi aralarında helalleştiler açıklamasına sert bir şekilde cevap veren Danışmaz, “ kimin parasını kime peşkeş çektiler de helalleşebiliyorlar. Kendilerini allah’a havale ediyorum.” dedi.

Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş’in Ömer Küçük’e aday olma iddiasını ise hafta sonu Küçük’ün adaylık açıklamasında kendi ağzından kamuoyunun duyacağını belirten Danışmaz, “Keleş’in nasıl kirli siyaset yaptığını göreceksiniz. Ben olmasam da kazanır diyorlar. Halkın oyuna kimse ipotek koyamaz.” dedi.

Haber: S. KAŞKIR