MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Danışmaz, 2 gündür Düzce gündeminde olan İl Genel Meclisi'nin basını oy birliği ile dışarı çıkarmasını, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in, Düzce'deki yerel televizyon kanalları dururken neden başka bir kanalı tercih ettiğini ve Cumhurbaşkanlığı'na Çatı Aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na bakış açısına kadar her konuya değindi.


"HOŞ BİR DAVRANIŞ DEĞİLDİ,KINIYORUM"



İl Başkanı Danışmaz, ilk olarak geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi'nde basın mensuplarına yapılan sansürü hoş bulmadığını ifade etti ve yapılan bu hareketi kınadığını söyledi.



Danışmaz, " Basın özgürlüğünü engellemek adına yapılmış bir hareketti. Tutum ve davranış hoş değildi. Uygulama belki doğrudur kendi anlatımlarına göre ama tutum, davranış ve basına karşı olan saygı seviyesi hoş değildi. İl Özel İdaresini, İl Genel Meclisi Başkanı ve yönetimini kınıyorum" şeklinde konuştu.



KABUL ETMEYENLER DİYE SORULMADI!!!



Danışmaz, İl Genel Meclisi'nde basının dışarı çıkarılması oylanırken kendi partisini temsil eden İl Genel Meclisi Üyelerinin neden tepki göstermediklerini açıklaması için İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Çetin Sarıahmet'e söz verdi. Sarıahmet, oylamada sadece "kabul edenler ve kabul edilmiştir" dendiğini "kabul etmeyenler" diye sorulmadığını, eğer sorulsaydı kabul etmeyeceklerini ifade etti ve Danışmaz gibi o da basına karşı yapılan bu davranışı kınadı.



Sarıahmet, " Biz de oylamayı kabul etmiş gibi gözüktük malesef ve bu hoş bir durum olmadı. Biz basının çıkması taraftarı değiliz. Olay çok birden bire gelişti. Biz oylamayı "kabul edenler" grubunda olmadığımızı söylemek istiyorum. Olay günü oylama yapılacaktı "kabul edenler" denildi "kabul etmeyenler" denilmedi ve "kabul edilmiştir" denildi ve basın mensubu arkadaşlar dışarı çıkarıldı. Düzce halkının da yapılanlardan haberi olması lazım o yüzden biz de Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis Grubu olarak bu yapılan hareketi kınıyoruz" dedi.


"BELEDİYEYE KALMASIN BİZ YİYELİM"



Sarıahmet'in ardından Danışmaz, İl Genel Meclisi'nin imar konusu görüşülürken basının dışarı çıkarılmasını halktan birşeyler saklamak olduğunu ifade etti ve meclisin "Belediyeye kalmasın biz yiyelim" anlayışında olduğunu söyledi.


Danışmaz, " Adeta 5 yıl sonra il genel meclisi yok, olmayacağı için bu mal varlığı belediyeye kalacak, belediyeye kalacağına biz bunu elden çıkartalım, belediyeye kalmasın biz yiyeli anlayışındalar, İmar ile ilgli konu görüşülecekken basını bile dışarı çıkarıyorsan "neyi kaçırıyorsun" diye düşünürüm ben" dedi.




"500 BİN TL SOKAĞA ATILDI"



İl Başkanı Danışmaz, Düzce Belediyesi'nin Ramazan programı yapması için Düzce'de yerel 2 tane televizyon kanalı varken izlenme oranı düşük olan bir kanalla anlaştığını ve yüklü bir miktarda borcu olan Düzce Belediyesi'nin 500 bin TL'yi tabiri caizse "sokağa attığını" söyledi.



Danışmaz, "Aldığımız bilgiye göre 300 bin lira yayın için verildi. 200 bin lira da programın sunucusuna verildi. Yani 500 bin lira sokağa atıldı. Bundan da kim rant edle etti onu da bilemiyorum. " dedi.



Danışmaz, Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in aldığı yüksek model arabaya da değindi ve "200 bin liraya aldık diyorlar ozaman bu 500 bin lira nereye gitti" dedi.



Danışmaz, " Geldiği günden itibaren geçmişteki belediye başkanının çok yüksek borç bıraktığını söylüyordu. Ama bukadar borç varken yüksek marka araba alınıyor. Diyorlar ki biz bunu 700 bin liraya değil 200 bin liraya aldık. Ama bankadan yaklaşık 700 bin lira para çekilmiş ozaman bu 500 bin lira kimin cebine gitti.“diye sordu.



İl Başkanı Danışmaz son olarak cumhurbaşkanlığına çatı aday olan Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdiklerini İhsanoğlu için mücadele edeceklerini söyledi.

 

 

Haber;E.Tınaz