MHP Düzce İl Teşkilatı il kongresini 18 Mart’ta gerçekleştirecek. Kongreye az bir süre kala henüz il başkanlığı adaylığı için başka bir isim başvuruda bulunmazken kongre saatine kadar başvuruda bulunulmazsa mevcut başkan Abdullah Danışmaz yönetiminde tek liste ile seçime gidilecek. Kongre öncesinde genel merkez ile istişarede bulunmak amacıyla geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giden Danışmaz, genel başkan Devlet Bahçeli ve teşkilat başkanı Semih Yalçın ile görüştü. Görüşmede, Bahçeli’nin il başkanlığından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini söyleyen Danışmaz, atama yolu ile değil delegenin seçmiş olduğu il yönetimi ile 2014 seçimlerine girileceğini belirtti.

Danışmaz, “ Genel merkeze gidip genel başkanımız ve teşkilat başkanımız ile devam edip etmeme konusunda görüş aldım. Genel başkanımız memnun olduğunu söyleyerek devam kararı aldı. İlçe başkanları ile de görüş alışverişinde bulunduk. Biz diğer partiler gibi değiliz herkes aday olabilir herkese kapımız açık. Delegenin oyuna önem vererek atama ile değil seçilme ile göreve gelen bir yönetimle 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanacağız.” Dedi.

Danışmaz, 18 mart Pazar günü yapılacak olan il kongresine genel başkan Devlet Bahçeli’yi de davet ettiğini ancak aynı tarihte başka bir programı olması nedeniyle katılamayacağını söylerken kongreye genel merkezden Teşkilatlardan sorumlu başkan Semih Yalçın’ın katılacağını belirtti.

HABER:H.İŞCAN