MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz düzenlediği basın toplantısında belediyenin karla mücadele çalışmalarında yetersiz kaldığını söyledi. Belediyenin hiçbir çalışma yapmadığını vurgulayan Danışmaz, vatandaşın evine titreyerek gittiğini ifade etti.
Kırılma, darılma huyunu bıraksaydı…
Danışmaz, “Yaklaşık 3 gündür ilimiz, Türkiye’de olduğu gibi yağan yoğun kar nedeni ile afet bölgesi gibi olmuştur. Ne belediye çalışması, ne ekipman çalışması hiç biri yapılamadığı gibi bütün yollarda vatandaşımız mahsur kalmış, eziyet çekmiş, akşam evlerine, bütünüyle ıslanmış vaziyette titreyerek, üşüyerek dönmüşlerdir. Bunun tek sorumlusu vardır , Düzce belediyesi. Düzce belediyesi kış şartlarına hazırız demesine rağmen görüyoruz ki bu 3 günlük kar yağışı çerçevesinde ne çöpler toplanabildi, ne yollar açılabildi, ne dolmuş hizmetleri zamanında ve sağlıklı hizmet verebildi. Daha önce Düzce belediyesinde çalışan ekiplere baktığımız zaman bilgi, beceri ve ne yapmasını bilen ekiple çalıştıklarının farkına varıyoruz. Çok işadamı var, Düzce’de hepsinin hemen hemen 200’e yakın iş makinesi var. Eğer belediye başkanı yoğun kar yağışına ve böyle bir haberin gelmesine rağmen böyle bir kriz masası oluşturmuş olsaydı, iş adamlarından ikili diyaloglarla küsme, darılma gibi huylarını bırakmış olsaydı bu gibi iş adamlarından istemiş olsaydı Düzce’ye hizmet etmek adına, Düzce’yi temizlemek adına bütün iş adamları seve seve araçlarını verirdi. Düzce’de tüm yollar, sokaklar ve caddeler açılmış, vatandaşlarda işlerine rahat gidip geliyor olabilirdi.”
Belediye Aciz Kaldı
Danışmaz, Düzce belediyesinin bu konuda aciz kaldığını ve MHPli belediyelerin daha yoğun çalıştığını söyleyerek, “ kamuoyu takdir edecekti” dedi.
Danışmaz,"Buradan ben belediye başkanına çalışanına teşekkür ediyorum. bizim 2014 te yapılacak seçimlerle ilgili neler yapabileceğimizi göstermek adına çalışma yapamadığı için. MHP belediyeyi aldığı zaman nasıl bir çalışma yapmamız gerektiğini daha iyi göstermiş oldu. Gümüşova belediyemizle ve Boğaziçi Belediyemizle görüştük, kar yağmaya başladığı sabah saat 5’ten itibaren tüm ekipleriyle beraber afet kriz merkezi oluşturdular. Ekipleriyle hiçbir cadde, sokak ve kaldırımda bir tane kar kalmaması, düşen her karı temizlemek şartıyla çalıştılar. Belediye Başkanlarımın ifadesiyle yağan 3 günlük kar boyunca kardan dolayı herhangi bir hasarlı veya maddi manevi hiçbir trafik kazası yaşanmamıştır. Bu da gösteriyor ki çalışmaların kendi ilçesine, beldesine yakışır bir şekilde hizmet etmek için yola çıkan arkadaşlarımız bu hizmeti kendi halkına, kamuoyuna göstermiş oldu. Herkes iktidar belediyesinin ne kadar çok çalışması gerektiğini ama ne kadar çok çalıştığını da görmüş oluyor. 2009 seçimlerinde halkımıza biz belediye başkan adayımızla çıktığımız zaman, Düzce’ye yapacağımız hizmetleri anlatmaya başladığımız zaman hep kafalarında soru işareti vardı. İktidar partisi belediyesi olursa, belediyenin çok borcu var, bu borçlar silinir, borcu kalmaz, ekonomik olarak katkı alır, Düzce’ye daha çok hizmet yapılır diye.”
Bizim belediyelerimiz daha iyi çalıştı
Danışmaz, “Biz iktidar partisi belediyesi değiliz Gümüşova ve Boğaziçi beldesi olarak. Şu anda il belediye başkanından daha çok ilçemize ve beldemize hizmet ediyoruz. Böyle bir afet durumunda da ne kadar hızlı ve organize çalıştığımızı da orada yaşayan vatandaşlarımızın hepsi çok rahat görmüştür. Belediyemizin bu konuda ne kadar aciz kaldığını, yapamadığını da tüm kamuoyu takdir edecektir. Hiçbir cadde ve sokak ana halterler dahil olmak üzere açılamamıştır.” diye sözlerine ekledi. 

Haber: S. YANAR