MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın 4 yıllık belediye başkanlığında yapmış olduğu çalışmaları gözlemlediğinde, 2009 seçimlerinde vermiş olduğu vaatleri tutmadığını ifade etti.
“ 2009 yılında vermiş olduğu söz ve vaatler çalışma sürecinde eksik ve noksanları tamamlayacaklarını tüm Düzce kamuoyuyla paylaşmıştı. 5 yıllık süreç boyunca kendilerini seçimleri durumunda Düzce’yi aldığı noktadan daha üst seviyeye taşımak için elinden gelen mücadeleyi yapacağını, proje halinde Düzce ile paylaşmıştı. Kendinin Düzce için eksik gördüklerini proje halinde Düzce kamuoyuyla paylaşmıştı. Geçen akşamki konuşmalarını dinlediğimiz zaman, 2009 yılı seçim çalışmalarında ki beyannamelerinde vermiş olduğu söz ve vaatlere 4 yıllık yapmış olduğu çalışmaların birbirini tutmadığını, vermiş olduğu söz ve vaatleri yerine getirmediği ve Düzceyi almış olduğu noktadan bir adım daha ileri götüremediğini kamuoyu zaten görmektedir. Ben örnek olarak İsmail Bayram’ın seçim beyannamesinde Düzce için neler neler düşündüğünü, neler yapamadığını tüm kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Düzce’nin ihtiyaçları doğrultusunda projelerin tamamını belli ve gerçekleşebilir olduğunu belirten İsmail Bayram görev süresi içerisinde gerçekleştireceğini belirtmiş.”
Düzce’nin geri bırakılmışlığının göstergesi
Darıcı mahallesinde yapılacak olan terminalin geçtiğimiz günlerde zemin etüdünün yapılması ile ilgili de konuşan Danışmaz, proje olmayan bir yerde etüd yapılmasını halkı kandırmak olarak nitelendirdi.
“Otobüs terminali Düzce’nin en önemli sorunlarından bir tanesi olduğu için öncelikli olarak terminali söylemiş. Darıcı mahallesinde 50 bin metre karelik bir alana otobüs terminali inşaa edeceğini söylemiş ama 4 yıllık süreçte ne inşaat alanı var, ne de böyle bir çalışma alanı var. Sadece kendi söylemiyle zemin etüdünün yapıldığını ki zemin etüdü projesi olmayan yerlerde yapılıyor, burada daha proje yok. Halka yönelik kandırmadan ibaret olduğunu söylüyoruz. Otobüs terminalinin Düzce için olmazsa olmazlarından biri olduğunu, 4 yıllık süreç içerisinde hiçbir şey olmadığını söylüyoruz. Otogar Düzce’nin yüz akı, dışarıdan gelen insanların o şehre bakış açısını değiştirecek bir yaşam alanı buranın olmaması İsmail Bayram tarafından Düzce’nin geri bırakılmışlığının göstergesidir. Şerefiye mahallesine 350 araçlık otopark yapılacağını söyledi ama 250 araçlık diye biliyoruz. Ulaştırma koordinasyon merkezi adın altında trafik sorununu çözümü ve yeni yolların açılması konusunda koordinasyon oluşturacaklarını, Trafik sorunu 4 yıl içinde çözülemediğini, araç sayısının git gide artarak Düzce trafiğini tamamı ile felç haline getirdiğini, trafikte araç kullananların buna çok yakından şahit olduklarını, insanlarımızın da yaya olarak trafikten eziyet çektiklerini karşıdan karşıya geçmekte zorlandıklarını biliyoruz. “
Alt geçit yapılacaktı
Danışmaz, Bayram’ın 4 alt geçit sözü verdiğini hatırlatırken, Düzce’ye yapılan üst geçitlerin ne durumda olduğunun herkes tarafından bilindiğini belirtti.
“Yine en önemli konulardan bir tanesi alt geçit diye söz de vaat vermiş, d-100 üzerinde hem yayalara hem de araçlara 4 adet alt geçit yapılacağının sözünü vermişti. 11 tane belediye meclis üyemizle beraber İsmail Bayram üst geçitler yapma konusunda teklif verdiği zaman meclis üyeleri Düzce’nin üst geçide değil alt geçide ihtiyacı olduğunu, alt geçit yapılmasının gerektiğini bunun için ne yapılması gerekiyorsa kendilerine her konuda yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. fakat İsmail Bayramın alt geçide ihtiyaç olmadığını dünkü söylemle bugünkünün birbirini tutmadığını söylemek adına alt geçide ihtiyaç olmadığına, üst geçitlere ihtiyaç olduğunu söylemişti. Üst geçitlerinde ne şekilde yapıldığını oradan geçen bütün vatandaşımız hepsini görüyor. Üst geçidin sağ tarafında çıkışta engelli rampası var, sol tarafında engelli rampası yok bu kadar gülünç yaya geçitleri yapılmış Düzce’yi ikiye ayırmış durumda. Aynı zamanda İsmail Bayram seçim merasiminde yeni stat yapacağını bu stadı da Şıralık bölgesinde 18 bin kişilik olacağını bunlarla ilgili çalışmalarının tamamlandığını ekonomik olarak her şeyin tamam olmasını söylemesine rağmen daha yeni 4 yıl süreç boyunca yapmadı, spor il müdürlüğü ve milletvekilleri desteği ile açık tribünün yapıldığını görüyoruz ama Şıralıkta yapılması söylenen stadı göremiyoruz. Dürüst değil göz boyama adına yapıyor çalışmaları.”

Haber: H. İŞCAN