MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, genel merkezin yaptırdığı tahmin edilen AK Parti anket çalışmasında MHP’nin eski belediye başkan ve milletvekili adayı Ömer Küçük’ün adı geçmesi ve son günlerde gündemi meşgul eden konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Genel merkezin yaptığı bir anket değil

İlk olarak anket konusunda değinen Danışmaz, AK Parti anketinin genel merkez tarafından yaptırılmadığını savunarak, ankete adı giren Ömer Küçük'ün Milliyetçi Hareket Partisi ile özdeşleşen bir isim olduğunu vurguladı.

Danışmaz, “O anket AK Parti genel merkezi tarafından yapılan bir anket değil. Buradaki belediye başkan adayları ya da belediye başkan adaylarından birinin yaptırdığı anket. Ömer beyin de adını koymuşlar. Milliyetçi Hareket Partisi ile özeleşen Ömer beyin aday olması halinde "Halkın Ömer beye teveccühü nasıl?" diye kamuoyu yoklaması yapmışlar." dedi.

AK Parti ile teması yok

Ömer Küçük'ün AK Parti ile herhangi bir bağı olmadığının altını çizen Danışmaz, şunları kaydetti:

"Ömer Küçük, Milliyetçi Hareket Partisi ile özdeşleşen biri… Vatandaşın Ömer beye desteğini alakasını ölçmek amacıyla yapılmış. Ömer beyle görüşmedim. Ama anketten haberi olmadığı ve AK Parti ile bir temasının olmadığını da biliyorum. Ömer beyle sık sık görüşüyoruz. Ticaret hayatına başladığı için adaylığı düşünmediğini, Düzce halkının karşısına hem belediye başkanı hem de milletvekili adayı olarak çıktığından dolayı ticaretle uğraşmak isteği var.”

Genel merkez takdir ederse görevden kaçmayız

Geçtiğimiz günler Öncü Haber'e konuk olan MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem'in kendisinin de Düzce Belediye Başkanı adayları arasında düşünüldüğünün sinyalini vermesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Danışmaz, "Genel merkez beni uygun görürse karşı çıkmam." dedi.

Danışmaz, “Yeni başvurular olacak. AK Parti il başkanın söylediği gibi biz istemeyiz ama genel merkez takdir ederse görevden de kaçmayız. Milliyetçi Hareket Partisi güçlü bir adayla çıkmak istiyor. Bu konuda sıkıntı yok. 2014 yerel seçimlerde il belediyesini almak adına çalışıyoruz. Bugüne kadar öyle bir düşüncem olmadı. Eğer Düzce’de belediyeyi alacağına inandığımız bir aday yoksa genel merkezde sizle devam etmek istiyoruz derse genel merkezin kararına hiç kimse karşı çıkmaz. Genel merkezin aldığı kararı Düzce il teşkilatı olarak bizim de uymak zorundayız.” diye konuştu.

AK Parti il başkanı şizofren oldu

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu'nun facebook hesabı üzerinden yaptığı sert ithamlara ilişkin de konuşan MHP İl Başkanı Danışmaz, Kaşıkoğlu'nun şizofreni hastası olduğunu söyledi.

Danışmaz, “AK Parti il başkanını şizofren oldu diyorum. Artık dengesini ve psikolojisini tamamen bozmuş. Ağzına alınmayacak sözlerle kişinin özel hayatına tecavüz etmesi bunu deklare etmesi onun üzerinden rant elde etmesi hoş bir tutum değil. Hiçbir zamanda tasvip edilmez. Siz, üzerindeki 8 soruşturma için açıklama yapmanız gerekirken, çıkıp gazete patronunun özel yaşantısına kadar inmek ne ahlaka sığar ne de müslümanlığa sığar. Burada da görüldüğü gibi kendisini ne zaman ne yapacağını bilinmeyen şizofreni hastalarına benzetiyorum. Siyasi hayatının bittiği görüyorum. Bunun biran önce el çektirilmesi gerektiğine inanıyorum. En ufak saldırıda dengesini kaybedip ne söyleyeceğini bilmiyorum. Söz konusu gazete patronu için Milliyetçi Hareket Partisi'nin adını kullanıyor, bize bir üyeliği yok. 8 yıl kendi ile çalışmış, AK Parti'de gençlik kolları başkanlığı yapmış bir insanı MHP’ye yakıştırmasına acil tedavi edilmesi gerektiğini gösteriyor.” dedi.