MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz dün akşam konuk olduğu Manşet programında çarpıcı açıklamalarda bulunarak iktidara yüklendi. Düzce’de yapılanlar ve yapılmayanlarla ilgili olarak konuşan Danışmaz, bir çok konuda görüş bildirerek özellikle halkın sesi olmak için yine halkın kendilerine verdiği yetki ile muhalefet görevini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Danışmaz, “ Muhalefet yapmak zorundayız. Çünkü halktan aldığımız destek, bizim göremediğimizi, dile getiremediğimizi yerine getirin adına muhalefet olmamız için verilen yetkidir. Bizde bu yetkiden yola çıkarak Düzce’de yapılmayanları, yapılanları, yapılırken yanlış yapılanları, kendilerine rant sağlayanları, Düzce’ye bir şey kazandırmayanları, sesli olarak dile getirerek halka duyurmaya çalışıyoruz. Burada bizi en çok üzen konu, biz kendi düşüncelerimizi çok fazla aktaramıyoruz. Bu partiye oy verenlerin adına soru soruyorsunuz, bu fabrika neden yapılmadı, araç kiralama işinden ne kadar rant elde edildi, otogarı nasıl peşkeş çektiniz, dalcıktan nasıl faydalanıyorsunuz, Milletvekilleri neden mecliste soru önergesi vermiyor şeklinde. Muhalefetin yapması gereken bu. Karşı tarafa telkinde bulunuyoruz. Ancak karşı taraf kulaklarını tıkamış, ben doğruyu bilerim, ben yapığımın arkasındayım, sizin bana verebileceğiniz hiçbir şey yok. Karşı taraf sizi dinlemiyor.” Dedi.

Danışmaz, hasarlı binalar konusuna da değinerek, depremden bu yana bu binalar için sürekli talimat verildiğini ancak umursanmadığını iddia etti. Van depreminden sonra orta hasarlı binalar konusunun daha da önem kazandığını vurgulayan Danışmaz, Valiliğin harekete geçmesiyle belediyeye yetki verildiğini ve hasarlı bina sahiplerine mart ayına kadar müsaade edildiğini hatırlattı.

 KATLI OTOPARK VE DAL-ÇIK PROJELERİ YANLIŞ 

Belediyenin projeleri arasında yer alan Katlı otopark ve dalcık konusunda da açıklamalarda bulunan Danışmaz, katlı otopark yerinin yanlış olduğunu, merkezi hareketlendirmek için yapılan bu projenin başka bir yere yapılması gerektiğini söyledi. Danışmaz, dalcıkın proje aşamasında belediye başkanı ile görüştüğünü ifade ederek, projenin yanlış olduğunu belirttiğini, ancak yaptığı önerilerin geçiştirildiğini iddia etti. Danışmaz, Dalçık için yapılan çalışmanın da lüks olduğunu vurguladı.

MADEM YIKTIRACAKTIN NEDEN YAPTIRDIN

Belediye meydanında bulunan ve Mehmet Keleş döneminde yapılan havuzun yıktırılması ile ilgili olarak sert açıklamalarda bulunan Danışmaz, Belediye Başkanı İsmail Bayram’ın da o dönemde mecliste olduğunu hatırlatarak, “ madem o zaman yapılmasını neden onayladınız, neden imza verdiniz. Para sizden geçti. Yıkılması gerekiyordu madem neden o zaman izin verdiniz.” Dedi.

 FEVAİ ARSLAN DÜZCE’YE BİR ŞEYLER KATABİLİR

MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Seçilmiş milletvekillerinden yalnızca ikinci sırada yer alan Fevai Arslan’ın il başkanlığından ötürü Düzce’nini sorunlarına çok vakıf olduğunu bildiğini belirterek, Arslan’ın Düzce’ye bir şeyler katacağına inandığını ifade etti.

Danışmaz, “ Ancak 1. sıra ve 3. Sıra milletvekillerinin Düzce’ye katacağı, mecliste neler yapacakları veya verecekleri bir şey olmadığını biliyorum. Bu benim adamın buraya tayin edeyim. Onu şuraya tayin edeyim diyecekler. Biz bunları yakından takip ediyor ve çok üzülüyoruz. İsme baktığınız zaman adalet ve kalkınma partisi olarak geçiyor. Ancak adaletle ilgisi yokken adaletsizlikle ilgili her türlü şey var. İnsanları kendilerine biat etmedikleri durumlarda farklı yerlere kaydırıldıkları, kendi iç bölümlerinde sürgün yaptıklarını çok iyi biliyorum.” Dedi.

KENDİ İÇLERİNDE DEMOKRATİKLER Mİ?

İktidar partisinin ileri demokrasiden bahsettiğini ve ileri demokrasiye ayak uydurmak adına anayasa değişikliğini konuştuğunu dile getiren Danışmaz, 12 haziran seçimlerinde yaşanan temayül yoklamasını hatırlattı.

Danışmaz, “