Haftasonu Türkiye Gençlik Vakfı tarafından düzenlenen “Evet Yürüyüşü” sırasında etkili olan yağmur nedeniyle kullandığı şemsiyenin kapatılan FETÖ şirketine ait çıkması ile bir anda gündeme oturan AK Parti Düzce eski Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, CHP tarafından eleştirildi. Parti il binasında bir basın toplantısı düzenleyen CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran, şemsiyenin neden bu zamana kadar muhafaza edildiğini sorguladı ve 15 Temmuz başarılı olsaydı bu şemsiye sahibinin hangi safta yer alacağını sordu.

Basın toplantısı sırasında isim vermeden Kaşıkoğlu’na yönelik sert söylemler kullanan Duran, ayrıca anayasa değişikliğinin geçmesi halinde FETÖ’nün siyasi ayağına asla dokunulmayacağını öne sürdü.

Ne gariptir ki FETÖ’nün siyasi ayağına dokunulmadı”

Duran’ın açıklaması şu şekilde: “Bilindiği üzere ülkemizde 15 Temmuz tarihinde bir darbe girişimi gerçekleşmiştir ve başarısız olmuştur. Bu alçakça kalkışmanın failleri derdest edilmiş, ülke genelinde faaliyet gösteren kuruluşlara el konulmuştur. Terör ve uzantılarına yönelik her türlü yaptırımlarda AK Parti iktidarının her zaman yanında olduğumuzu belirtiriz. FETÖ ile mücadelede hemen her alanda tutuklama, gözaltı, ihraçlar yaşanırken ne gariptir ki siyasi ayağına dokunulmamıştır. Hatta gelinen noktada FETÖ’nün devlet kurumlarına sızması anayasa değişikliği sebebi olarak gösterilmiştir.

Evet Yürüyüşü’nde FETÖ’nün şemsiye altına sığındılar”

Henüz birkaç gün önce Düzce’de AK Partili yöneticilerin de katıldığı ‘Evet Yürüyüşü’nde FETÖ’ye ait bir şemsiye tüm Türkiye’de gündem olmuştur. Anayasa referandumunda hayır diyenleri, FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışanlar, Evet Yürüyüşü’nde FETÖ’nün şemsiye altına sığınmışlardır. Bu şemsiye bugüne kadar neden saklanmıştır?

15 Temmuz başarılı olsaydı, bu şemsiyenin sahibi kimin safında olacaktı?”

“15 Temmuz başarılı olsaydı, bu şemsiyenin sahibi kimin safında olacaktı?” diye sormadan edemiyoruz. FETÖ’nün varlığı anayasa değiştirmeye gerekçe gösterilirken, hatta devletin beka meselesi olduğu iddia ediliyorken bu şemsiyenin açıklamasının sadece “Talihsizlik” olarak ifade edilmesi ve konuyu dile getirenlerin “Alçak” olarak nitelendirilmesi ne kadar ahlakidir?

Bu şemsiyenin bu zamana kadar muhafaza edilmesinin anlamı nedir?”

Bir FETÖ mekanında bu toplantıya katılınmış ve burada bu şemsiye promosyon olarak alınmış; açıklama böyle. Şimdi bu darbe gerçekleşmiş olsaydı bu arkadaşımız nerede yer alacaktı? Bu şemsiyenin bu zamana kadar muhafaza edilmesinin anlamı nedir?

Evet çıkarsa ile FETÖ ile bağı olan AK Partililer asla hakim karşısına çıkmayacak”

Burada vatandaşlarımızı uyarıyoruz. Referandumda oylamaya sunulacak olan anayasa taslağında, her şey konuşuldu, her iftira atıldı, her yola başvuruldu, özellikle hayır diyenlere “FETÖ ile aynı safta” vurgusu yapıldı. Bir tek anayasa maddeleri konuşulmadı. Referandumda evet çıkarsa ve yargı tek adama teslim edilirse, bugün dokunulmayan FETÖ’nün siyasi ayağına asla dokunulmayacaktır. Çünkü evet çıkarsa HSYK ve Anayasa Mahkemesi’nde yapılacak olan yapısal değişiklikler ile FETÖ ile bağı olan AK Partililer asla hakim karşısına çıkmayacaktır.

Savcıları göreve davet ediyorum”

Millet için olduğu iddia edilen anayasa değişikliği taslağının amacı budur. CHP en başından bu yana karşı çıkmıştır. İşte örneği ile anlatıyorum ve buradan savcıları göreve davet ediyorum. Şimdi bir şey yapılmazsa herkes bilsin ki evet çıkması durumunda asla bir şey yapılmayacaktır. Vatandaşları uyarıyorum ve bu örneği göz önüne alarak sandığa iradesini yansıtmasını rica ediyorum.”