CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a saldırarak darp eden üç şüpheli sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gün boyu adliyede savcı tarafından ifadeleri alınan Osmanlı Torunları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İ.Ü ile derneğe üye R.A.A ve C.C isimli üç şüpheli kasten adam yaralama ile tehdit ve hakaret suçlarından tutuklandı.

Öte yandan Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre dernek başkanı İ.Ü'nün sosyal medyada paylaştığı görüntüler ve yazılar ile ilgili ayrıca soruşturma yürütüldüğü açıkladı. 

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada; “Düzce ilinde bir siyasi parti İl Başkanının 26/03/2016 günü 14:30 sıralarında ilimiz Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bir market önünde darp edildiği, olayın kameraya çekilerek Facebook'ta yayınlanması şeklinde meydana gelen olay ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından soruşturma işlemlerine başlanıldığı, olayın meydana geldiği yerde tüm delillerin titizlikle toplanarak olaya ilişkin tüm kamera kayıtlarının incelendiği, olayın şüphelileri olarak değerlendirilen ve tüzel kişiliğe haiz olan bir derneğin dernek başkanı olan İ.Ü ile aynı derneğe üye oldukları beyan edilen R.A ve C.C. isimli şahısların Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatı ile kolluk birimlerince kısa bir süre içerisinde yakalanarak 26/03/2016 günü gözaltına alındıkları ve kolluktaki ifadelerinin ardından 27/04/2016 günü adliyeye sevk edildikleri; şüphelilerin savcılıktaki ifadelerinin ardından; Şüpheliler İ.Ü, R.A ve C.C'nin 5237 sayılı TCK'nun 86/1 maddesi gereği ayrıca şüpheli İ.Ü'nün yine 5237 sayılı TCK'nunun 213. Maddesi gereği tutuklanmaları istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildikleri, sulh ceza hakimliğinde 27/03/2016 günü yapılan sorgularının ardından şüpheliler İ.Ü,R.A ve C.C'nin 5237 sayılı TCK'nunun 86/1. Maddesi, ayrıca şüpheli İ.Ü'nün 5237 sayılı TCK'nunun 213.maddesi gereği tutuklanmalarına karar verilerek ceza infaz kurumunu gönderildikleri, soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü ve derdest olduğu hususları, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.