Son zamanlarda yapımına başlandıktan sonra yarım bırakılan Beyköy yolu gündemdeki yerini korumaya devam ederken yolla ilgili söylentiler de Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Kenan Ilgaz'ı harekete geçirdi. Bu konuda açıklamalarda bulunan Ilgaz, Vali Bülent Kılınç'ı sert bir dille eleştirdi.

“Sayın Valimize sormak istiyorum.”

Yolla ilgili yapılan uygulamanın yönetmelikle bağdaşmadığını belirten Ilgaz, “ Tüm Düzce'nin özellikle Beyköylü vatandaşlarımızın merak ettiği bir konuyu Düzce kamuoyu önünde sayın Valimize sormak istiyorum. Seçimlerden sonra yapımına başlanan Düzce Beyköy yolunun 350 metrelik kısmı yapıldıktan sonra neden yarım bırakılmaştır.? Bunun Beyköy Belediyesi'nin MHP'li bir Başkan tarafından yönetilmesinden dolayı olması ihtimali var mıdır? Eğer böyle bir şey varsa bu gerçekten yanlış bir uygulamadır. Sayın Valimizden bu konu ile ilgili tatmin edici bir açıklama bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Dava açacağız.”

Yerel seçimlerden önce de yaptığı açıklamalarda yanlış uygulamaların yapıldığını söylediği Yığılca Taşocağı ile ilgili açıklamalarına devam eden Ilgaz, “ Seçimlerden önce gündeme getirmiş olduğum Yığılca taşocağı ile ilgili olarakta Düzce kamuoyu ile paylaşmak istediğim burada yapılan gayri yasal uygulamaların yakında tarafımızdan idari mahkemede dava açılması sureti ile yargı sürecinin başlatılacağıdır. Konu ile ilgili olarakta düzce kamuoyu bilgilendirilecektir. Biz açıklamalarımızın her zaman arkasındayız ve gereken neyse yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Kongrelerimiz yarın başlıyor.”

Yapmayı düşündükleri ilçe kongreleri ve il kongresinin de tarihini açıklayan Ilgaz, “ Milliyetçi Hareket Partisi'nde kongre süreci başlamıştır. Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda mayıs- haziran- temmuz ayları içerisinde ilçe kongreleri, ağustos-eylül- ekim ayları içerisinde de il kongrelerinin tamamlanması gerekmektedir. Bizde Düzce il teşkilatı olarak kongre sürecini başlatmış bulunmaktayız. 23 Mayıs cumartesi günü Gümüşova ve Cumayeri, 24 ağustos Pazar günü de Kaynaşlı ilçe kongrelerimiz yapılacaktır. Diğer ilçe ve il kongre tarihleri henüz belirlenmemiştir. Belli olunca bu tarihleri de düzce kamuoyu ile paylaşacağız. Kongre sürecinin partimiz tüm aday ve teşkilatlarımıza hayırlı olmasını diler ve tüm halkımızı kongrelerimize davet ederim.” dedi,

“Sözlerimi yerine getirmek için yeniden adayım.”

Daha öncede yaptığı açıklamalar ve verdiği sözler nedeniyle yapılacak İl Kongresi'nde yeniden aday olacağını belirten Başkan Ilgaz, “Ben, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Genel Seçimlerde 3 Milletvekilinden 2'sini çıkaracağımızı söylemiştim. Bunun yerine gelmesi içinde İl Başkanlığına devam etmem gerekiyor. Sözümü tutmak için bir dönem daha aday olacağım. Delegelerimizde izin verirse İl Başkanlığına talibim.” ifadelerine yer verdi.