Anayasa Mahkemesi AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davayı yarın görüşmeye başlayacak.  Mahkeme Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından açılan kapatma istemli davanın görüşmelerine başlamasıyla start alacak. Karar alınana kadar devam edecek olan görüşmelerin ardından karar açıklanacak.

AKP'nin kapatılmasına ilişkin açılan dava Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının 14 Mart 2008 tarihinde Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu kapatma istemli iddianameyle başlamış, iddianame de AKP'nin kapatılması isteminin yanı sıra aralarında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın da bulunduğu 71 kişi hakkında siyasi yasak istenmişti.

Türkiye gündemini tamamen değiştiren kapatma davasının ardından Başbakan Erdoğan ilk değerlendirmesini 15 Mart'ta daha önce bağımsız milletvekili seçildiği Siirt'te yapmış. Erdoğan, AKP Siirt Kadın Kolları Kongresinde, davanın milli iradeye karşı açılmış olduğunu söylemişti.

Dava aradan geçen 4.5 ay sonunda karar aşamasına geldi. Yarın, karar için görüşmeye başlayacak Anayasa Mahkemesi daha önce Fazilet Partisi davasında 11 günde, Refah Partisi davasında ise 8 günde karar almıştı. AKP hakkındaki kapatma davasını, 11 kişiden oluşan Anayasa Mahkemesi Heyeti karara bağlayacak. Asıl üyelerden herhangi birinin bulunmaması durumunda 4 yedek üyeden en kıdemlileri heyete katılacak. Partinin kapatılması için üyelerin nitelikli çoğunluğunun oyu aranacak. Yani 11 üyenin en az 7'sinin kapatılma yönünde oy vermesi gerekiyor.

Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Profesör Doktor Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu ile Ak Parti Düzce İl ve İlçe teşkilatlarının da gözü davayla ilgili görüşmelerde olacak. Kararın aşamasının ne olacağı ise tüm ülkede merak konusu olmaya devam ediyor.