1965-1967 yılları arasında Belediye Başkanlığı yapan Celal Kasapoğlu ismini Düzceliler iyi tanıyor. Düzce’ye iki yıl hizmet eden ve adı bir caddeye de verilen Celal Kasapoğlu’ndan sonra şimdi de aynı adı taşıyan torunu siyasete girdi. Ülkü Ocakları yönetiminde yer alan torun Kasapoğlu, arkasına aldığı ülkücü desteğiyle dün adaylığını ilan etti.

30 yaşında milletvekilliğine aday olan Kasapoğlu, dedesinin izinden yürüyor. Daha öncede 30 Mart yerel seçimlerinde Ömer Küçük’ün belediye meclis listesinde yeralan Kasapoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir Ve Bölge Planlama bölümü mezunu…  2003 yılından beri aile şirketinde inşaat malzemeleri satışı ve taahhüt işleri konusunda faaliyet gösteren Kasapoğlu,  2012 yılından beri bankalara özel şahıs ve şirketlere gayrimenkul değerleme hizmeti veriyor.

60’lı yıllarda aktif siyasetin içinde olan DÜzce’nin tanınmış işadamlarından Celal Kasapoğlu, iki dönem Düzce belediye başkanlığı yapan isimlerden biri. 40 yıl aradan sonra bu kez, kendisi ile aynı adı taşıyan torunu da Düzce’yi mecliste temsil etmek için siyasete adım attı. Kasapoğlu, ayrıca eski Belediye Başkanlarından Afer Tütüncüoğlu'nun da torunu...

Haber;S.KAŞKIR