AK Parti Genel Merkezi, Düzce Belediye Başkan adaylığına son noktayı koydu ve 2014 seçimlerinde Mehmet Keleş’in belediye başkan adayı olmasına karar verdi. Şimdi kamuoyunda en çok konuşulan ve muhalefet ile birlikte AK Parti Aday Adayı Selahattin Aydın'ın da cevap istediği konu, Mart ayında yapılacak olan seçimlerde bir kez daha başkanlığa aday gösterilen Eski Başkan Mehmet Keleş hakkındaki 33 dosyaya ne olduğu? Konuyla ilgili AK Parti kanadından ilk açıklama Milletvekili Fevai Arslan’dan geldi… 2009 yılında kendisinin il başkanı olması nedeniyle konuya hakim olduğunu söyleyen Arslan, kamuoyunda söylendiği gibi 33 dosyanın hiçbir zaman olmadığının altını çizdi ve Keleş’in teşkilatla ilişkilerinin bozuk olması sebebiyle aday gösterilmediğini belirtti.

33 DOSYA DEDİKODUDAN İBARET

Arslan, “Bu konuyu bilenlerden birisi de benim. Ben o zaman il başkanıydım. Bu konunun da muhataplarından birisi benim. Mehmet Keleş’in 2009 yılında aday gösterilmemesi yazılıp çizildiği gibi 33 dosyadan değil. Ben hiçbir dosya bilmiyorum. Aday gösterilmemesinin başında teşkilatla olan ilişkileri gelmektedir. 33 dosya yok, yoktu. O sebepten aday yapılmamış değildir. Bahsedilen soruşturma dosyaları tamamen dedikodudan ibaret.” dedi.

KİŞİSEL DEĞİLDİR, HİZMET YOLUNDA İTİLAFTIR

Keleş’in aday gösterilmeden önce “Kaşıkoğlu can düşmanımdır” demesi ve geçmişte Kaşıkoğlu ve Keleş arasında yaşananlar göz önüne alındığında kamuoyunda şuan çizilen tablonun göstermelik olduğu yorumu ön plana çıktı. Arslan konuyla ilgili olarak ise şunları söyledi: “İlişkileri takiye falan değildir. Beraber çalıştığımız bir arkadaşımızdır… Ben meselelerin çoğuna vakıf olan birisi olarak o zaman il başkanı olarak bana sorulmuşsa bugün de il başkanı olarak ona sorulmuştur. Şundan kimsenin şüphesi olmasın bir belediye başkanı aday olarak gösterilecekse il görüşü önemlidir. Bugün il teşkilatının görüşü samimi olmasaydı Mehmet Keleş tekrar aday olması zayıftır. Siyasette insanların birbiri ile ilişkilerinin bozulması, hizmet yolunda olan görüş farklılıklarıdır. Kişisel değildir, hizmet yolunda itilaftır.”

İMALAT SAFHASINDA KADERSİZLİK!

Düzce’nin il olmasının 14. yıldönümü dolayısıyla görüşlerini aldığımız Milletvekili Arslan, Düzce’nin çevre illere oranla daha fazla yatırım aldığını ancak yatırımların inşaat safhasında şansızlık yaşadığını söyledi. Arslan, “Düzce il olduğunda yüzde 70’i yıkılmıştı. Bizim çevremizdeki diğer illerle mukayese edildiğinde eksik kaldığı bir konu yok. Daha fazla yatırım aldığımızı rakamsal bazda gözlemliyoruz. Halkımız müsterih olsun biz de müsterihiz. İşleyişten dolayı geciken yatırımlarımız var. Ödenek ya da yatırımlarla ilgili değil, imalat safhasında kadersizlikle alakalı.” diye konuştu.
Geciken yatırımlarla ilgili devlet hastanesi ve kültür merkezini işaret eden Arslan, kültür merkezinin seçime kadar yetişmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Haber: S. KAŞKIR