Milliyetçi Hareket Partisi Düzce Merkez İlçe Kongresi üç adayın çekişmeli seçimine sahne oldu. Aydın Dursun, Ömer Albayrak ve Adem Gençtürk'ün aday olduğu seçimde adaylardan daha çok destekleyenler büyük heyecan yaşadı.

Adaylar içindeki ilk konuşmacı Ömer Albayrak, delege seçimine tepki gösterdi."Düzce küçük bir Türkiye'dir" diyen Albayrak, "bu şehri nasıl iktidar partisine teslim ettik" sorusunun sorulması gerektiğini belirterek "artık bu şehri geri alma zamanı geldi" dedi:

Adem Gençtürk'te yaptığı konuşmada "dava vurgusu" yaptı. "Çalışmaya,koşturmaya, yorulmaya ve MHP için çalışmaya talibiz"diyen Gençtürk, kazanan kim olursa olsun onun yanında olacaklarını söyledi:


Aydın Dursun'da yaptığı konuşmada "kimsenin değil teşkilatın adayı olarak yola çıktık " diyerek başladığı konuşmasında hedeflerini sıraladı:

Üç adayın konuşmasının ardından söz alan MHP eski ilçe Başkanı, eski Belediey Meclis üyesi Mehmet Bakan'la, eski il başkaın Cemalettin Yıldız'da delege seçimine isyan ettiler. Mehmet Bakan, Türkiye genelinde 5.500, ilde de 2 şehidimiz olduğunu hatırlatarak, "teşkilatın adayıyım" diyen adaya tepki gösterdi.Bakan, kimseye "aday ol" demediğini siyasetten de hiç bir beklentisi olmadığını belirterek" "ama bu bayrağı da yere bıraktırmayız" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından oylamaya geçildi.Seçim sonunda teşkilatın desteklediği aday olarak bilinen Ayın Dursun, 400 delegeden oy kullanan 295 delegenin 151'nin oyunu alarak MHP Düzce Merkez İlçe Başkanı seçildi. MHP eski İl ve ilçe Başkanlarından Kenan Ilgaz, Mehmet Bakan ve Cemalettin Yıldız gibi eski partililerin desteklediği Ömer Albayrak'da 127 oy aldı. Adem Gençtürk'e de 15 oy çıktı.

 

Haber:E.TAYHAN