AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin 19-23 Temmuz tarihleri arasında yapılan delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen basın toplantısına İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe teşkilat başkanları, kadın kolları ve gençlik kolları başkanları ile partililer katıldı.

Dargınlıkları kenara bırakarak birliği sağladığımız için mutluyuz
Açıklamalarına görev sürelerinde geride kalan 2,5 yılı değerlendirerek başlayan Keskin, teşkilatlarda bayrak değişimi olduğunu söyleyerek “Çok önemli olaylara şahit olduk. Ciddi gayretler gösterdik. Teşkilatlarda yenilenmeler oluyor. Mahkeme kadıya mülk değil. Bunun bilinciyle çalışıyoruz. Bu bir aşk meselesi, davaya gönülden aş ile bağlayız. Dargınlıkları kenara bırakarak birliği sağladığımız için mutluyuz.” dedi.

Belde teşkilat başkanları açıklandı
‘Güçlü, sadakatli ve liyakatli bir teşkilat olduğumuzu gösterdik’ diyen Keskin, belde teşkilatlarının nüfusları 5000’den az olduğu için atamayla yapıldığını hatırlatarak, Beyköy Belde Başkanlığına Musa Küçük’üm, Boğaziçi Beldesine ise Korhan Kara’nın seçildiğini ifade etti.

Teşkilatlarda seçim takvimi hakkında bilgi veren Keskin, delege seçimlerini sorunsuz bir şekilde tamamlandığını belirterek ilçe kongrelerinin başlangıç tarihini genel merkezle görüştükten sonra açıklayacaklarını aktardı.

Seçimi yönetmeliğe uygun şekilde yaptık
‘Merkez ilçede delege seçimlerinde masa başında liste yapıldı mı?’ yönündeki soruyu yanıtlayan Keskin, “Bazı ilçelerde seçimleri 1 ya da 2 güne böldük. İlçe başkanlarımız yaptıkları seçimin heyecanıyla sosyal medyada paylaşıyorlar. Biz hepsine Pazartesi veya Salı paylaşın demiştik ama onlar paylaşıyor. Biz seçimlerle ilgili süreç devam ederken itiraz süresi olduğu için kamuoyuyla herhangi bir paylaşım yapmadık. İtiraz süresi bittikten sonra yayınlamak istediklerini yayınlanır, süreç böyledir. Basında sokakta konuşulan şeyler sonucunda bazı yayınlar yapılmış. Merkez ilçede iki gün yaptık. Bazı ilçe teşkilat başkanları delege seçimlerindeki fotoğraflarını heyecanla paylaşıyor. Seçimi yönetmeliğe uygun şekilde yaptık. Süreç kamuoyunda yanlış değerlendiriliyor. İlçe teşkilat başkanlarına süreci doğru yönettikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Mahkeme kadıya mülk değil
İl başkanlığına yeniden aday olup olmayacağıyla ilgili soruya cevap veren Keskin, “Görev verilirse devam ederiz. Mahkeme kadıya mülk değil. Genel merkez takdiridir.” Şeklinde konuştu.

Delege seçimlerinde oy kullanmadık
Merkez ilçe delege seçimlerinde kendisinin ve AK Parti Düzce Milletvekillerinin seçimde nerede oy kullandıklarının sorulması üzerine açıklamalarda bulunan Keskin şunları söyledi:
“Milletvekilimiz Fevai Arslan seçimde oy kullanmadı. Ayşe Hanıma, Faruk Beyde oy kullanmadı. Bende kullanmadım. Biz o tarihlerde burada değildik. Olmadığımız bir seçimde ‘oy kullandık’ dememiz doğru olmaz. Şimdi o gün bir sandık bulup fotoğraf çektirip atmak mı iyi, gerçekten atmayıp söylemek mi iyi? Üyelerimiz özgür iradeleriyle oylarını kullanıyor. Kullanan kullanıyor, kullanmayan kullanmıyor.”

Haber:Y.SEVER