üç adayın yarışacağı Milliyetçi Hareket Partisi’nin merkez ilçe kongresi, şimdiden tartışmaları beraberinde getirdi. Mehmet Bakan, Halil Uzun, Kenan Ilgaz, Selahattin Turan gibi isimlerin merkez ilçe başkanı adayı Ömer Albayrak cephesinde yer alarak parti içinde muhalif taraf olarak gözüküyor. Bu da 3 adaylı kongre öncesi eski il başkanlarının delege listesi dışında kalması sonrası oluşan gruplaşma Kamuoyunda MHP içinde “çatlak” olarak yorumlandı.


DAVAYA EN İYİ HİZMET EDECEK KADRO SEÇİLECEK
Konuya İlişkin Milliyetçi Hareket Partisi Basın ve Yayından Sorumlu İl Bşk. Yrd. Oğuz Özyiğit açıklama yaptı. Özyiğit, “Son günlerde bazı yerel basında sanki MHP içerisinde ve delege seçimlerinde sıkıntılar ve oyunlar varmışcasına haberleri gördük. Unutulmamalıdır ki, Milliyetçi Hareket Partisinin hiç bir üyesi, hiç bir delegesi hiç bir adayı bu güne kadar kimsenin adamı olmamıştır, olmayacaktır. Seçilmiş olan Delegeler, adaylar arasında verecekleri kararı, kendi hür iradeleriyle ve Davamızı en iyi hizmet edebilecek kadroya göre yapacaklardır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.”dedi.


NİFAK SOKMAK İSTEYENLER AMACINA ULAŞAMAYACAK!
Basında çıkan haberleri sert bir dille eleştiren Özyiğit, “ Bayram havasında geçecek olan kongreye nifak sokmaya çalışan Hain'lerin amacı yapılacak olan kongreye gölge düşürmek ve sonrasında da kendi içimizde İktidar Partisinin istemiş olduğu parçalanmalara sebep olmaktan başka bir şey değildir. Unuttukları ve göz ardı ettikleri ise bu parti on, on iki yıllık toplama bir parti değildir. Milliyetçi Hareket Partisi, Dava gönüldaşlığı yapmış insanlardan oluşmakta ve kırk beş yıldan fazladır dim dik ayaktadır. Kökleri sağlamdır. Hani bir söz vardır ya " Kardeş kardeşi atar, yar başında geri tutar" diye... Bizde öyleyiz işte... Bizim kendi içimizde bölünmemizi bekleyenler, gün gelecek param parça olacak ve tarihin tozlu sayfalarında yer alacaklardır.”dedi.


ASIL OLAN TEŞKİLATIN DEVAMLILIĞIDIR!
“Yönetimler değişir, asıl olan Teşkilatın devamlılığıdır.” Şeklinde sözlerine devam eden Özyiğit, “Bu davaya gönül vermiş tüm aday arkadaşlarımız, Kongre öncesinde ve sonrasında birlik ve beraberliğimizin hiç bir şekilde bozulmayacağını, birbirlerinin ellerini havaya kaldırarak bu Hain'lere gösterecektir.”ifadelerini kullandı.

 

Haber:S.KAŞKIR