MHP’de genel başkanlık yarışı için adaylık çıkışlarını tamamlayan muhalif kanat sahada delegeyi ikna etmeye çalışıyor.  Bu kapsamda yollara düşen genel başkan adayları Meral Akşener ve Sinan Oğan’da Düzce’ye gelerek delegelerle yüz yüze görüşmeler yaptı. MHP İl Başkanı Onur Özen, Genel Merkez yönetimine tam destek açıklaması yaparken, delegenin alacağı tavır merak konusu oldu. Milliyetçi Hareket Partisi’nde Düzce’deki 7 delegeden 5'i ile yaptığımız görüşmelerde ikiye bölündükleri görüldü.

MHP Düzce’de eski il başkanı Abdullah Danışmaz, eski ilçe başkanı Taner Çetinkaya, Mete Taşören, Okan Yanmaz, Hüseyin Turna, Dursun Can ve Hülya Ersoy asil delege üyesi.  Yaptığımız telefon görüşmelerinde Danışmaz ve Çetinkaya genel merkezden yana tavır koyarken; Turna, Can ve Ersoy “değişim” dedi.  Taşören ve Yanmaz’a ise ulaşamadık.

Danışmaz, “ Kurultay’ın 2018’de olmasından yanayım. Genel başkan adayları geliyor, dinliyorum. Ancak ben genel merkez tarafındayım.” dedi. Çetinkaya’da Danışmaz’la aynı görüşleri paylaşarak “yıllardır Devlet Bey’le çalışıyoruz. Devlet beyle devam etme görüşündeyim.” ifadelerini kullandı.

Bir diğer delege Hüseyin Turna ise “ değişimden yanayım” diyerek net bir tavır ortaya koydu ve “partimizi daha ileriye taşıyacak genel başkan istiyoruz.” Dedi. Bir diğer delege MHP Eski Belediye Meclis üyesi Hülya Ersoy da “ tüzük değişikliği yani kongre yapılması taraftarıyım. Bu işi genel başkanımızdan daha iyi yapacak insanlar olduğunu düşünüyorum.” dedi. Dursun Can da Ersoy ve Turna ile benzer görüşler paylaşarak “ Hantal yapının değişmesi taraftarıyım. Bu değişiklik 3 adaydan biriyle mi olur bilmiyorum. Şuan  İl teşkilatıyla istişarelerde bulunuyorum. Ancak Bu başarısız yapının gözden geçirilmesi gerek.”ifadelerini kullandı. 

MHP'de muhalif cephe kurultayı toplayıp önce tüzük değişikliği yapmak, ikinci kurultayda da genel başkan değişikliğine gitmek istiyor.

Haber;S.KAŞKIR