AK Parti Düzce teşkilatlarında kongre heyecanı devam ediyor. AK Parti Gölyaka 7. Olağan Genel Kurulu, kent merkezinde bulunan Gölyaka Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde koronavirüs salgını önlemleri altında gerçekleştirildi. Kongreye AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Partili meclis üyeleri, teşkilat başkanları, ana kademe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Bilindiği gibi 2017 yılında yapılan 6. Olağan Kongre sonucunda Necmi Kap görevi, eski Gençlik Kolları Başkanı Fazlı Koç’a devretmişti. 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde İl Genel Meclis üyeliğine aday adayı olan Koç’un ilçe başkanlığını bırakması ile AK Parti Genel Merkezi bu göreve tekrar bir önceki Başkan Necmi Kap’ı atamıştı. Partisinin Gölyaka İlçe Başkanlığı için ‘Devam’ kararı aldığı Necmi Kap, bugün gerçekleşen kongrede, tek aday olarak girdiği seçimde güven tazeledi.

Kongre, AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı Necmi Kap’ın açılış konuşması ile başladı. Kap, yağışlı havaya rağmen kongreye katılım gösteren partili ve davetlilere teşekkür ederken, “AK Parti olarak hedefimiz halka hizmet… Milletin tamamını mutlu etmek için çalışıyoruz ve çalışacağız.” dedi.

“Gelecek nesillere güzel bir Gölyaka bırakmak istiyoruz”

Ardından mikrofonu eline alan Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, şunları kaydetti:

“Belediyecilikte öncü bir parti olması münasebetiyle bizde Gölyaka’mıza vefa borcumuzu ödeme noktasında hava şartlarının göz önünde bulundurarak çok kısa anlatacağım ve bitireceğim. Yaptığımız şeyleri sinevizyondan görüyorsunuz. Biz 515 günü geride bıraktık. Bin 310 günümüz kaldı. Kalan günlerimizde neler yapmamız gerekir? Gölyaka için 3-4 müjde vereceğim. Gölyakalılar, Gölyaka’mızda pazaryerinin ihalesine çıktık. Gölyaka’mıza bir gençlik merkezinin planını hazırlıyoruz, paramız hazır. Sayın vekillerime, sayın başkanıma teşekkür ediyorum. Murat Kurum Bakanıma özellikle teşekkür ediyorum. İlçeme kazandırdıkları için teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere güzel bir Gölyaka bırakma noktasında bizlere çok değerli katkı sunan siyasi bölümün hepsine çok teşekkür ediyorum.

Başkan Demircan’dan müjdeli haberler

Gölyaka’ya birçok alanda yatırım yapılması adına Ankara nezdindeki girişimlerin olumlu sonuç verdiğini ve kente 5 milyon liralık kaynak ayrıldığını müjdeleyen Demircan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Gençlik merkezimiz, tenis kortlarımız, basket sahalarımız ve aynı zamanda pazaryerimiz ve iki tane dere ıslahı için sayın vekillerimin ve il başkanlarımın büyük gayretleri sonucu 5 milyon para çıktı. Yazıpınar deremiz ve Gölyaka Merkez Camii’mizden akan derenin ıslah çalışmaları ve sanatsal yapılar için çıktı. Ben bunları size müjde verdikten sonra bu katılımı sağladığınızdan dolayı bütün Gölyakalı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Kongremizin ilçemize hayırlı olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum. “İnsan için çalıştığının karşılığı vardır” bilinciyle hareket ederek çalışıyoruz. Meclis üyesi arkadaşlarımın ve çalışma ekibimize huzurlarınızda onlara da şükranlarımı sunuyorum.

“Gölyaka için gece gündüz her şeyimizi vermeye hazırız”

AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin de AK Parti kurulduğunda, partiye ilk geçen belediyenin Gölyaka olduğunu hatırlattı. Keskin, “Gölyaka olarak AK Parti’mize ilk geçen belediye şeklinde tarihe geçmiştik. O dönemde Nihat Çelik ağabeyimiz belediye başkanıydı. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın buradaki programında ben de buradaydım ve Gölyaka olarak bizim ayrı bir yerimiz var. Dolayısıyla bizlerde teşkilat mensupları olarak sizlerle Gölyaka için gece gündüz her şeyimizi vermeye hazırız. AK Parti teşkilatları olarak bizlere gönül veren, bu davaya sahip çıkan, değerli milletimize şükranlarımı iletiyorum. Eğer siz olmasaydınız, bu partiye destek vermeseydiniz, sayın Cumhurbaşkanı’mıza destek vermeseydiniz biz 2001’den bugüne kadar Türkiye’nin başına çorap örmek isteyenlere karşı gelemezdik. Bugün Libya’da olamazdık. Bugün Suriye’de olamazdık. Siz kendinizi sakın küçük görmeyin. Bu davaya emek vermekle, bu davaya gönül vermekle, sayın Cumhurbaşkanı’mızın arkasında dimdik durmakla çok büyüksünüz. İşte sizin eseriniz olan Türkiye Cumhuriyeti bugün dimdik ayakta duruyorsa hepinizin payı vardır bunda. Ben hepinize saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.” dedi.

“Selin yaralarını en hızlı şekilde sarmak için çalıştık”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise şu ifadeleri kullandı:

“Yaklaşık 5 yıldır sizlerle birlikte milletvekili olarak çalışıyorum. Bugüne kadar iki ilçe başkanımız ile çalıştım. Fazlı başkanımız ve Necmi başkanımız ile çalıştım. Her ikisine de teşekkür ediyorum. Necmi başkan bizim ağabeyimiz. Hem İl Genel Meclisi tecrübesi, hem kendi tecrübeleri ile Gölyaka’nın her köşesine hakim ve uyumlu bir şekilde teşkilata da bizlere de ağabeylik yaparak hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Yakın zamanda Gölyaka ağır bir sel felaketi yaşadı. Bizde buradaki yerel yönetimler olarak Ankara’da il başkanımız ve milletvekillerimiz ile beraber selin yaralarını en hızlı nasıl sararız diye elimizden gelen gayreti göstermeye çalıştık. İnşallah Allah bize bir daha o günleri göstermesin. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bugünlere gelmemizi sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Türkiye Türkiye’den büyüktür. Biz bunu sayın Cumhurbaşkanımız sayesinde bir kez daha öğrendik. Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle artık “Dünya 5’ten büyüktür” diyenlerin sesi daha çok çıkmaya başladı.”

Kongrede faaliyet raporu ve gelir gider tablosu ibra edildi. Ardından delegeler seçime giderek oylarını kullandı. Oyların sayılmasının ardından Necmi Kap, AK Parti Gölyaka İlçe Başkanı oldu. Kongre, günü anısında toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haber: C. Üstüner