AK Parti’nin aday belirleme sürecindeki kriterlerinden biri olan Temayül yoklamalarında görevli olarak Düzce’ye gelen AK Parti Konya Milletvekili olan Harun Tüfekçi, temayüllerin bu hafta itibariyle 81 ilde sona erdiğini dile getirdi.

Tüfekçi, “Büyükşehir olmayan 51 ilde temayül yoklaması sonuçlanıyor. Bu haftayla birlikte 81 ilde tamayül yoklamalarını bitirmiş olacağız. Bundan sonraki süreçte bu temayül yoklamaları kamuoyu yoklamalarıyla birlikte Başbakanımızın önüne gidecek. Sivil toplum örgütleri istişare ve toplantıları sonucunda, teşkilatların, vekillerin, kamuoyunun vatandaşın tercihleri temayülleri ne yönde ise Başbakanımız ve 10 kişilik üst kurulla birlikte değerlendirme yapacak. Adaylar değerlendirmeden sonra ilan edilecek. Burada hiçbir partide yaşanmayan demokrasi şöleni yaşanıyor. Vatandaşlarımız oyunu kullandıkları halde burada ayrılmıyor. ”

DÜZCE CİDDİ OY POTANSİYELİ VAR

Tüfekçi, Düzce’nin ciddi oy potansiyelline sahip bir il olduğunu bu nedenle yerel seçimlerde Konya ve Düzce’nin yarışacağını dile getirdi.

Tüfekçi, “Konya milletvekiliyim bizim en çok rekabet ettiğimiz illerden birisi Düzce biri Kahramanmaraş. Düzce Kahramanmaraş ve Konya her zaman ilk 3-4 paylaşan illerimiz. Bu nedenle bu dönemde Konya ve Düzce olarak yarışacağa benziyoruz.” Dedi.
Düzce’de 3 ilçe ve 1 beldenin başka partilerde olması sebebiyle AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun tüm belediye ve beldeleri alacağı konusunda iddiasına ise Tüfekçi,” İl Başkanımız çok çalışıyor inşallah bu seçimler başarır” şeklinde yorumladı.


Haber: G. KARDUZ