CHP Düzce Kadın Kolları üyeleri Başkan Fatma Karaüç liderliğinde Avni Akyol Parkı önünde basın açıklaması düzenledi. Karaüç, meclis görüşmeleri sırasında meydana gelen olayları günlerdir üzüntüyle, kaygıyla izlediklerini söyledi.

‘Başkanlık çıkmazına giden yolda, gözünü hiçbir şeyden sakınmayan biatçı anlayışın farklı düşünene karşı her türlü şiddeti uygulamayı da göze alıyor’ diyen Karaüç, mecliste Anayasa değişiklik paketi görüşmeleri sırasında kendisini kürsüye kelepçeleyen Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'ya müdahale ettiği sırada HDP'li ve CHP'li kadın milletvekilleriyle arbede yaşayan AK Parti Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç’e tepki gösterdi.

Ülke yıkıma sürükleniyor
Karaüç, ‘iktidara mensup bir kadın milletvekili, bu konuda partisinin erkek milletvekillerinden geri kalmadığını göstermiştir.’ diyerek şunları söyledi:

“İktidarın yıllardır siyaset yapma biçimi olarak tercih ettiği kin ve nefret dilinin, her kesimde yarattığı derin ayrıştırma, ötekileştirme, şu anda dayatmaya çalıştığı rejim değişikliğinde, meclis çatısı altında sürdürdüğü farklı düşüncelere tahammülsüzlüğü, demokrasiden, adaletten uzak anlayışı, maalesef ülkeyi doludizgin geri dönülmez bir yıkıma doğru sürüklemektedir. Bu ateşi harlayanlar ne yazık ki siyasi varlık nedenlerini Cumhuriyet’imize ve parlamenter rejime borçlu olduklarını unutacak kadar gaflet ve ihanet içerisindedirler.”

Demokrasiyi darp ettiniz
Anayasa değişiklik paketini destekleyen kadın milletvekillerinin kadına şiddet uygulayacak kadar gözü döndüğünü kaydeden Karaüç, sözlerini şöyle tamamladı:

“kadınlık bilincinden” nasıl bu kadar uzak düştünüz? Hele hele, kendi çocuklarınızın, torunlarınızın geleceğine neden böyle şuursuzca kıymaktasınız? Ne uğruna? Bizler anlamakta zorlanıyoruz. Çünkü akla ve vicdana vurmak mümkün değil, Sizler ki çağdaşlaşmanın ve yurttaş olmanın en üst kazanımı olan temsil yetkisini Cumhuriyetle elde etmiş, millî egemenliğin en üst çatısı olan mecliste milletvekili olma hakkını elde etmişsiniz. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934 yılında kadına seçme seçilme hakkı vermesi ile milletvekili olan kadınlar Atatürk bu hakkı, kadın güçlensin, kadın özgür olsun, toplum güçlensin diye vermiştir. TBMM’ni kadına seçme ve seçilme hakkının verildiği meclisten, Kadın vekile söz hakkı verilmeyen, kadın vekillere şiddet uygulanan bir meclise doğru sürüklediniz. Unutmayın, sadece kadın vekilleri değil, meclis çatısı altında bir kez daha demokrasiyi darp ettiniz.”