Kuzey Çevre Yolunun yapılmasıyla ikiye bölünen, Tepecik Mahallesinin mağduriyetleri devam ediyor… CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu ve partileri ile birlikte evlerine ulaşım yolları bariyerlerle kapanan Tepecik sakinlerinin dertlerine ortak oldu. Alternatif yolları yapılmadan karayoluna girişleri kapanan tepecik sakinleri abluka altında yaşamaya devam ediyor. Araçlarını evlerinin yaklaşık 1 km ötesine yada çevre yolunun kenarına park eden Tepecik sakinleri, defalarca tepkilerini dile getirseler de ne yazıkki seslerini duyuramıyor!

 

BİZ VATANDAŞ SAYILMIYOR MUYUZ?

 

Mahalle halkı ise iktidar partisine değil de Cumhuriyet Halk Partisine oy verdikleri için cezalandırıldıklarını iddia ediyor. Alt geçit isteyen mahalle sakinleri “biz vatandaş sayılmıyor muyuz” diye sitem ediyor.

 

Mahalle sakinleri, “Mahallemizi böldüler. Şimdide arabalarımızı sokamıyoruz. Nereden gireceğiz helikopterle mi gireceğiz. Neymiş biz CHP’liymişiz. Biz vergimizi ödüyoruz neyse onu yapıyoruz. Çok hor görülüyoruz. Biz vatandaş sayılmıyor muyuz? Birlik beraberlik, sevgi saygı istiyoruz. 50 senedir mücadele ediyoruz. Biz bu memlekette yaşamıyoruz. Bazılarına yol yapıyor bizi de yolsuz işsiz bırakıyor. Uçakla mı gireceğiz. Yol yapmadan yolumuzu kapatıyorlar.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

 

 

BU KADAR ACİZLER Mİ?

 

Birkaç defa daha gündeme getirdiğimiz Tepecik Mahallesi’nin sakinlerini ziyaret eden CHP teşkilatı onların sorunlarını dinledi. CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu, iktidara yüklendi ve Düzce Belediyesi’nin imkanlarının bu kadar yetersiz kalamayacağını belirtti.

 

Karslıoğlu, “ Köyün içi perişan yollar toz toprak çamur. 2 senedir bunu dile getiriyoruz. Türkiye cumhuriyeti. buraya bir geçit yapamayacak kadar aciz mi? Yoksa bu ak parti hükümeti yol ve alt geçit konusunda sıkıntılı mı? Aynı durum Üçköprü’de de oldu. illa birkaç kişinin ölmesini mi beklerler anlamıyoruz. Kanalizasyonları yarım, yollarına asfalt değil. Düzce belediyesi bu kadar mı imkansız. Bu vatandaşlarına sahip çıkılsın. Bir köşk için üst yapılıyor ama mahalle için alt geçit yapılamıyor. Adamınız varsa yapılıyor. Türkiye gerçeği bu işte. Din, imanla gelenleri de halkımız gördü.” dedi.

 

Haber; S. KAŞKIR