Düzce’de değişik yerleri gezerek halkla, yaşanan ekonomik sıkıntıları konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Emine Gülizar Emecan ile Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Düzce Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği’ni de (DESOB) ziyaret etti.


“Hükümeti kötülemekle bir yere varılmaz”

Ziyaret sırasında CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Emine Gülizar Emecan’ın konuşması sırasında araya girerek tepki gösteren Düzce Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Osman Ataseven şu ifadeleri kullandı:
“Bu şekilde bir yere varamazsınız. Biz istiyoruz ki icraatınız nedir ortaya koyun. Hükümet şöyle yapmış, böyle yapmış, yapmamış o hiç önemli değil. Önemli olan CHP’nin ne icraat yaptığıdır, bize bunu anlatın. Önündeki vizyonu nedir, millete ne getirebilir, devlete ne verebilir siz bunu anlatın. Hükümeti kötülemekle bir yere varılmaz.”

“Yapmayalım mı, hiçbir şey söylemeyelim mi?”

Tepkiye konuşmasını kesere cevap veren Emecan ise şöyle konuştu:
“Aslında siz gelmeden önce başkanınızla konuşurken giriş konuşmasında bunu belirtmiştim.  Amacımız hükümeti eleştirmek ya da yermek değil, biz aslında şu anda ülkemizin içinde bulunduğu krizden çıkması için mücadele ediyoruz. Bu noktada ana muhalefet partisi olarak üzerimize ne düşerse yapacağımızı söylüyoruz. Ama bunu söylerken de teşhisi doğru koymamız gerekiyor. Teşhisi doğru koyarken de tabi ki hükümete karşı tepkimiz olacak. Yapmayalım mı, hiçbir şey söylemeyelim mi?”

Emecan’ın konuşmasından sonra araya giren DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı da ortamı yumuşatmaya çalışırken ülkenin içinde bulunduğu durumu da değerlendirmeyi unutmadı. Kayıkçı, yaşanan durumun olumlu yanları olabileceği gibi olumsuz yanlarının da olduğunu söyledi.

Haber: M. AYDIN