Düzce Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı yeni kurulacak hükümetin nasıl olması gerektiği konusunda düşüncelerini ifade etti. “Partilerin bahsettiği kırmızıçizgileri uygulatabilmeleri için çok güçlü olmaları gerekiyor. En çok oyu Ak Parti aldığına göre hükümeti kurma görevini ilk olarak onlara vermek etik olacaktır. Ak Parti Cumhuriyet Halk Partisi koalisyonu olursa bu ülke için çok iyi olur ancak onun kurulamayacağı en baştan belli olmuştur. Sebebi de görüyorsunuz CHP Genel Başkanının MHP liderine Başbakan ol teklifi sunmasıdır. Ak Parti ile CHP bunu kurmalıdır derken CHP Genel Başkanı böyle hiçte oyun olduğu ortaya çıkmayacak düzeyde bana göre bir basiretsizlik başladı. Bu çok yanlıştır.”

YOLSUZLUKLAR ÜZERİNE HÜKÜMET KURULMAZ
Koalisyon için partilerin yolsuzluk soruşturmasını şart koşmasının kırmızıçizgi olamayacağını söyledi. “Bazı soruşturmalar gözden geçirilecektir. Yolsuzluklar üzerine hükümet kurulmaz. Burada kırmızıçizgi değil etik çizgi ortadadır. Bu durum hükümet kurmanın bence argümanı olamaz. Bu konu meclise götürülüp değerlendirilmelidir.”

MHP TÜRKİYE TARİHİNDEN SİLİNİR
Kayıkçı, MHP’nin HDP ’yle ortak hareket etmesinin partiye büyük zarar vereceğini dile getirdi. “Hükümetin yakışanı nedir derseniz MHP kilit noktaya gelmiştir. MHP-HDP ile koalisyon kurarsa Türkiye tarihinden silinir. Destek dahi alamaz. Milliyetçilik ve ülkücülük farklıdır, şu kadarını söyleyeyim Ankara itfaiyeleri MHP genel merkezini söndürmeye yetişemez. MHP’yi bayrak düşmanıyla bir arada kim düşünüyorsa aklından zoru vardır. Bu millet bu kadar şehit vermiş belli bir dönemi hazmedemeyen bir yapı var. Çocuk oyuncağı değil. Kan dursun. Dursun ama savaşılması gerekiyorsa savaşılır. Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir, ricayla minnetle iş yapamaz. Bayrak düşmanı değil, bayrak dostu olsunlar. O zaman her şey ortaya çıkar.”

Doğudaki seçmenin oyları HDP’ye korkudan verdiğini paylaşan Kayıkçı, ticari hacim ve itibar azaldığı zaman Türkiye kaybedeceğini Ak Parti’nin doğru yaptığı ortaya çıktığı takdirde diğer siyasi partiler tarihten silineceğini söyledi.

ERKEN SEÇİMLE AK PARTİ YÜZDE 55 ALIR
‘MHP’nin yanında HDP hariç hepsi birbirine yakışabilir.’ diye Kayıkçı, MHP’nin şartları fazla zorlaması takdirde erken seçim kararı alınırsa Ak Parti’nin yüzde 55’le iktidar olacağını vurguladı. Eğer Ak Parti MHP’ye ben seninle hükümet kurmak istiyorum deyip MHP buna ayak diretirse Ak Parti bir erken seçim kararı aldığı takdirde Ak Parti yüzde 55’le gelir. CHP’nin MHP’ye sana Başbakanlığı vereyim demesi HDP’yi işin içine dahil etmek gibi bir argümanı var. CHP, kendisinden HDP’ye giden oyları gördü. CHP bu durumda tehlikededir. CHP dik söylemlerinden vazgeçmelidir.
Benim insanım sandıkta hırsla oy kullandı. Kendi kendine yaptı. İyi yaşamak için önce devletçi olmak zorundayız. İç düşman üretmeyeceğiz.” HDP’yle kim birlik olursa kendisini ateşe atar. HDP etnik milliyetçiliği bırakmalıdır.

MHP, SİGORTADIR. AK PARTİ ÇALIŞAN BİR DEVDİR
Kayıkçı sözlerine şöyle sürdürdü. “Ak Parti’yle MHP kesinlikle hükümet oluşturmalıdır. MHP, sigortadır. Ak Parti çalışan bir devdir. Ben buradan hükümet çıkacağını düşünüyorum.

MHPLİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİNİ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI YAPSIN
Düzce’nin iç siyaseti için buradan Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e sesleniyorum. MHP ile hükümet kurulduğu an buradaki MHP’li Belediye Meclis Üyeleri içerisinden bir ismi kendisine bir tane başkan vekili yapmasını etik buluyorum. Ortaklık yapılacaksa burada da ona uygun bir hareket bekliyorum. İyi de yapsalar kötü de yapsalar ortak yapsınlar. Böylece ortak akılla hareket ederler. Bu durumda kamuoyuna mal olsunlar. İyi niyet ortaya çıksın. Bunlar olmazsa erken seçimle Ak Parti yüzde 55’le gelir.”

Haber:Y.SEVER