4 gündür Düzce'de olan ve Düzce'nin bütün ilçelerini gezerek Cumhurbaşkanlığı seçimleri için çalışan 22. dönem CHP Ankara Milletvekili Dr. Muzaffer Kurtulmuşoğlu bir basın açıklaması gerçekleştirdi ve ilk olarak basının özgürlüğünün 106. yıldönümünü kutlayan Kurtulmuşoğlu, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçilmesi halinde nasıl bir Cumhurbaşkanı olacağını anlattı ve İhsanoğlu için oy istedi.



Kurtulmuşoğlu, " 4 gündür buradayız, tüm ilçeleri dolaştık. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tanıtmak için. Düzce halkına teşekkür ediyorum. Adayımızı beğendiklerini ve sevdiklerini gördüm. Ekmel Bey kimdir diye soracak olursak, o bir bilim ve ilim adamıdır. Cumhurbaşkanının cumhur kelimesine layık bir adaydır. Ekmeleddin İhsanoğlu ortadoğuyu çok iyi biliyor. Biliyorsunuz ki ortadoğu şuan ateş çemberi. Ekmel Bey eğer seçilirse, sadece kendisini destekleyenlerin değil bütün 76 milyonun Cumhurbaşkanı olacak" dedi.



Suriye'nin şuanki durumunda Türkiye'nin de payı olduğunu savunan Kurtulmuşoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı sevenlere de ilginç bir çağrıda bulundu.



Kurtulmuşoğlu, " Ben başbakanı sevenlerin yerinde olsaydım eğer ona oy vermezdim ki o yerinde kalsın ve hizmet yapsın, hükümet değişmesin. Ben sizlerden Ekmeleddin İhsanoğlu için oy istiyorum ve hepinizin yaklaşan Ramazan Bayramını kutluyorum" şeklinde konuştu.



Kurtulmuş'un ardından konuşan CHP İl Başkanı Müjgan Çakman, ilk olarak geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Düzce Basınının duayeni Mehmet Kıdıman'a rahmet diledi. Kurtulmuşoğlu'na sözlerine katılan Çakman, Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi ve çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.


Çakman, " Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Düzce'de herkes merak etmiş ve hakkında araştırma yapmış ve olumlu intibalar olduğunu gördük. Çalışmalarımız devam edecek. İlerleyen günlerde Ankara'dan milletvekillerimiz, genel başkan yardımcılarımız ve parti meclis üyelerimiz Düzce'ye gelecek ve beraber çalışmalar yapacağız" ifadelerini kullandı.



Çakman konuşmasının ardından herkesin yaklaşan Ramazan Bayramını kutladı.

 

Haber;E.Tınaz