Düzce İl Başkanlığı için Cemal Kazak, Ozan Yahşi, Cemal Aksan, Erdoğan Bıyık ve Murat Caymaz ile Ankara’dan gelen heyetin görüştüğü öğrenildi.

MHP’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Cemal Aksan ile Aksanın işyerinde İl Başkanlığı için DEVA Partili heyetle görüşüldü. Heyet yapılan görüşmede MHP’den başkan adayı olan Aksanla ilgili somut bir adım atmadan değerlendirmelerini sürdürdü.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Düzce Şube Başkanı AK Parti’den milletvekili aday adayı olan Cemal Kazak da DEVA Partisi’nin İl Başkanlığı için gelen heyetle görüştü. Yapılan görüşmeden sonrada Kazak'ın İl Başkanlığı için istişare niteliğine bir görüşme yapıldığı ve gelen heyette Cemal Kazak’ın tanıdıkları bulunduğu öğrenildi.

MHP’den Düzce Belediye Başkan adayı olan Erdoğan Bıyık’ta DEVA Partisi İl Başkanlığı için eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ekibi tarafından aranıp davet için randevu talep edildiği öğrenildi. MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’nun yanında yapılan görüşmede Bıyık’ın bu teklifi kabul etmeyip randevu vermediği, siyasi yaşamında MHP ile devem edeceğini söylediği öğrenildi.

Düzce’de iş insanı olarak ticari faaliyetlerini sürdüren Ozan Yahşi de DEVA Partisi İl Başkanlığı için görüşmelere dahil olanlardan. DEVA heyeti Yahşinin il başkanı adayı olarak değerlendirmelerde bulunduğu yapılan görüşmeden sonra değerlendirmenin devam ettiği öğrenildi.

AK Parti’de Mehmet Keleş döneminde Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Murat Caymaz ile görüşen heyet yapılan değerlendirmeden sonra Caymaz’ı Ali Babacan ile görüştürmek için Ankara’ya çağırdığını, Ankara’da bir otelde Babacan’la bir buçuk saatlik görüşme yapacağı kulislerde dolaşmaya başladı.

DEVA heyetinde Metin Kaşıkoğlu’nun bulunmadığı ancak Düzce’de siyaset yapan Kaşıkoğlu, Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’a yaptığı açıklamada değerlendirmelere katılmadığı belirterek  “Ben bir haksızlık olmasın diye hiçbir değerlendiremeye katılmadım. İsimler konusunda fikir sorulursa söylerim. İsimler konusunda bir değerlendirme yaparsam bu siyasete dahil olacak  arkadaşlara haksızlık olur kanısındayım” diyerek Düzce’de partisinin il başkanlığı tespit sürecine dahil olmadığını söyledi.

Düzce ye gelen DEVA Partisi’nin 7 numaralı komisyonunda başkan olarak THY Eski Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin görüşmelerde bulundu.

Karlıtekin Öncü Haber’e yaptığı değerlendirmede “Görüşmeler iki boyutlu devam etti. Bizimle birlikte olmak isteyip müracaat edenlerle de görüştük onların tavsiye ettiği isimlerle de görüştük. Ayrıca dostların tavsiyesi ve referanslarına dikkat ettik. Düzce zümrüt gibi bir memleket. Kıymetini bilin birlikte bilelim” dedi.