Genel seçimlerin ardından İYİ Parti’de yerel seçimler öncesinde 81 il genelinde yeniden yapılanmaya gidilerek parti il başkanları ve il teşkilatları istifa etmişti. Yapılan istifaların ardından İYİ Parti Düzce İl Başkanı milletvekili adayı da olan Yunus Özay Er’e verilmişti.
Partide yapılan devir teslim töreniyle birlikte parti üyelerinin katılımıyla devir teslim töreni yapıldı. İYİ Parti eski İl Başkanı Niyazi Bakan, partinin atamasıyla başkanlığı Yunus Özay Er’e teslim ederek görevinden resmen ayrıldı.

“Bundan sonraki süreçte beraber çalışmaya devam edeceğiz”
Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, şu ifadelere yer verdi:

“24 Haziran genel seçimlerinin akabinde İYİ Parti genel merkezinin vermiş olduğu karar neticesinde teşkilatlarda revizyona ve yeniden yapılanmaya gidilmiştir. Bu yapılanma neticesinde 81 il teşkilatları istifa ederek kimi teşkilatlarda yenilenme kimi teşkilatlarda ise mevcut yönetimle devam edilmesi kararı verilmiştir. Düzce’de de bu yapılandırma neticesinde benim şahsım üzerinden yeniden yapılanmaya gidilmiştir. Cuma günü atamamız yapılmıştır ve bugün de başkanımızın uygun görmesiyle ufak bir devir teslim töreni yapmaya karar verdik. Bundan sonraki aşamada daha çok bir araya gelerek daha çok zaman geçireceğiz. Merkez ilçe başkanı olarak partide göreve başladığım günden itibaren bu güne kadar yaşamış olduğumuz bir genel seçim ve genel seçimden sonra alınan kararla Sayın Niyazi Bakan’ın il başkanı olarak seçilmesiyle görev aldığı bir dönem var. Bu dönemde bize desteklerini esirgemeyen ailemizin 30 yıllık büyüğü Niyazi Bakan beye çok teşekkür ediyorum. Bunu devir teslimden ziyade bir bayrak töreni olarak algılayarak bundan sonraki süreçte beraber çalışmaya devam edeceğiz.”

“Bu parti kişilerin ve mevcut olan kişilerin partisi değil herkesin partisidir”
Görevi devreden Niyazi Bakan da her zaman göreve hazır olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Genel seçimleri atlattık. Bu süreci elimizden geldiği kadar en yükseklere taşımaya çalıştık. Bu dönemde çok zorluklar çektik. Bazı zorlukların üstesinden geldik, bazılarının üstesinden gelemedik. Önümüzde yerel seçimler var ve aynı zorlukları Yunus kardeşimin geçirmemesi için elimden geleni yapacağım. Birliğimizin beraberliğimizin daimi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Parti yönetimimizle birlikte bu yolu devam ettireceğiz. Bu parti kişilerin ve mevcut olan kişilerin partisi değil herkesin partisidir. Bu partide koltuk birine verilmez demin Yunus beyin dediği gibi bayrak teslim edilir.”

Haber: M. AYDIN