Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Erdem, düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konulara değindi. Düzce Belediyesi'nin borçlarına değinen Erdem, hem bu konu hem de Düzce'deki muhalefet partilerinin toplantısı konusuna değindi.

"Böyle bir ittifakın içinde yer almayız."

Erdem, “Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Düzce'deki siyasi partilerin bir araya gelerek AKP'ye karşı yerel seçimlerde nasıl birleşiriz diye yaptığı toplantı kamuoyuna yansıdı. O fotoğraf karesi içinde bulunmamız Saadet Partisinin de bu birleşmeden yana olduğu şeklinde yorumlandı. Biz Saadet Partisi olarak böyle bir ittifakın içinde yer alamayacağımızı o toplantıda il başkanı arkadaşlara bildirmiş ve ondan sonra yapılan hiçbir toplantıya katılmamıştık. Bunu Düzce kamuoyuna duyuruyoruz. Böyle bir ittifakın muhalefete değilde AKP'ye yarayacağını bildiğimizden böyle bir birleşmede yokuz. Biz partilerin değil de halkın bir aday etrafında birleşmesinden yanayız. İttifakı da Saadet Partisi çatısı altında yaparız. Yerel seçimlerde göstereceğimiz adayı açıkladığımızda halkın bu aday etrafından kendiliğinden birleşeceğini ve Saadet iktidarının Düzce Belediyesi'ne çok yakın olduğunu söylemek istiyorum.” şeklinde konuştu.

"Bu kredileri lüzumsuz işlerde kullanmak kul hakkı yemektir."

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in belediye borçları konusunda yaptığı açıklamalara da değinen Erdem, “Belediye başkanı, belediyenin borçları ile ilgili olarak yaptığı her açıklamada farklı rakamlar vererek halkı yanıltıyor. Aslında bu durum iktidardan düşmenin çok yakın olduğunu, başkanında bu sendromu yaşadığını gösteriyor. Belediyenin şuan ki borcu resmi rakamlara göre geçen hafta bir bankadan alınan 10 trilyon kredi ile 60 trilyonu geçmiş olup, bu rakamın duyumlara göre 100 trilyonun üzerinde olduğu söylenmekte. Oysa başkan borçların halka hizmet yaparken oluştuğunu söylüyor. Eğer hizmet yeni belediye binasının önüne 124 Milyar liraya kuş havuzu yapmaksa, eğer hizmet Düzce'nin muhtelif yerlerine 280 Milar vererek sanat eseri adı altında saçma sapan şekliler dikmekse, eğer hizmet İpsiz Recep filmine 1 trilyon vererek sponsor olmaksa buna sözümüz yok. Borç bini aşmışken alınan kredileri, hizmette kullanacağım diye böyle lüzumsuz işlerde kullanmak kul hakkı yemektir” ifadelerini kullandı.