Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Adayı Zafer Teber, seçim çalışmaları doğrultusunda halkla buluşmalarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da sık sık bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunarak destek istiyor. Milletvekili Adayı Teber, Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği’ni (DÜSİAD) ziyaret etti. Ziyarette Teber, dernek Başkanı Eyüp Çakır ve yönetim kurulu üyeleriyle sohbet etti.

BÖYLE BİR ÜLKEYE SERMAYE GELMEZ

Teber, ziyarette basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda sanayinin durumu, hukuk ve din üzerinde değerlendirmeler yaptı. Hukukun ülke için önemine vurgu yapan Teber, konuyu özetledi. “Hukukun olmadığı hiçbir ülkeye sermaye gitmez. Hukukun adaletin olmadığı yerde zenginlik olmaz. Hukuku çiğnerseniz sizi kimse dikkate almaz. Bizim şuan dışarıda ilişkilerimizi sağlıklı yürütmememizin sebebi budur. Böyle bir ülkeye sermaye gelmez.”

BİZİ BU KONUYLA ALAKALI TEST ETMESİNLER

Dinle ilgili partileri haklarında yapılan spekülasyonları değerlendiren Teber şu açıklamalarda bulundu. “Bizim partimizle ilgili alttan alta fısıltı gazeteleri tarafından dinsiz parti, dini ortadan kaldıran parti gibi söylemlerde bulunuyorlar. Bu ülkede Diyanet İşlerini kuran parti CHP’dir. İmam Hatipleri kuran parti CHP’dir. Biz hiçbir zaman dini ön plana çıkartmadık. Bunu sermaye yapmadık. Hiç kimse bizim dini duygularımızla oynamasın. Bizi bu konuyla alakalı test etmesinler.”

Siyasette iki unsurun çok tehlikeli olduğunu belirten Teber, dinin ve ırkın siyasete karıştırılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Sanayi alanıyla ilgili değerlendirmede bulunan Teber, sanayide önceliğin çevreyi kirletmeyecek şekilde geliştirmeye verilmesi gerektiğinin altını çizerken turizminde önemine vurgu yaptı.

ÇAKIR’DAN KILIÇDAROĞLU’NA TEŞEKKÜR

Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği Eyüp Çakır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çalışmalarından ve izlediği yöntemden dolayı teşekkür ederek açıklamalarda bulundu. Toplumdan ayrışmanın, damgalanmanın yanlış olduğunu söyleyen Çakır, vatanına bayrağına bir yanlışı varsa şahıs olarak sorumlu olmalarından yana olduklarını aktardı.

Haber:Y.SEVER