CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu son günlerde gündemi meşgul eden dindar nesil yetiştirme konusunda Başbakanın sözlerini eleştirerek, diğer partiler dine müdahale edecekmiş gibi bir hava yaratılarak rant elde etmeye çalışıldığını söyledi.

Karslıoğlu, “ Hükümetler ülkesinde yaşayan tüm insanların inançlarını özgürce yaşaması için gerekli tedbirleri alır. Bugünkü iktidar dindar bir gençlik yetiştireceğim dediği zaman ilk akla, Türkiye’de şimdiye kadar dindar bir gençlik yetişilmemiş veya yetiştirilmesine mani olunmuş” gibi yanlış tutum geliyor. Düşünmeden konuşulmuş bir konu olduğunu düşünüyorum. Suniler, aleviler, gayri Müslim vatandaşlar var. Biz böyle gruplara ayırırsak aramızda çatışmalar çıkabilir. Sanki ülkede dinsiz bir gençlik yetişiyormuş gibi bir ortam yaratmak istiyorlar. Ak parti tamamen din üzerine siyaset yaparak iktidara geldiği için hala oralarda. Sanki diğer partiler dine müdahale edecekmiş gibi bir hava yaratarak vatandaşları kendi saflarında tutmaya çalışmakta ve buradan siyasi rant beklemekteler.” Dedi.

Gündemi meşgul eden diğer konulardan Andımız ve 19 mayıs kutlamalarının kaldırılması ile ilgili olarak da konuşan Karslıoğlu, bunları boş tartışmalar olarak gördüğünü belirtti. Karslıoğlu, “Bir arkadaşımız bu konuda gelişi güzel konuşmalar yaptı. Sanki bu bayramlar zorla yaptırıyor gibi hava estiriliyor. Burada insanları rahatsız edecek ne var? Ben bunları boş tartışmalar olarak görüyorum.” Dedi.

Vekiller ve belediyelerin beceriksizliğinden yol yapılamadı

Düzce Üniversitesi’nin yol sorunu ile ilgili olarak milletvekillerini ve Konuralp belediyesini suçlayan Karslıoğlu, AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın, “ 82 milyon verdik bu parayla yolunuzu yapsaydınız” dediğini hatırlatarak, vekillerin ve belediyelerin beceriksizliği nedeniyle yolun bu kadar uzadığını iddia etti.

Karslıoğlu, “ 82 milyon para geldi diyor. Havuz, stadyum yapacağına yol yapsaydı diyor. Bir defa bu arkadaşımız rektörün görevlerini tam olarak bilmiyor. Yol yapmak, karayollarınındır, belediye sınırları içindeyse belediyenindir. Bunların yeterli ödeneği yoksa bunu sağlamak da milletvekillerinin görevidir. Burada yapılacak 2 km yolu o kadar büyüttüler ki. Düzce halkıyla bir kampanya başlatarak yolu yapalım desek yol şimdiye kadar yapılırdı. Demek ki bizim son derece beceriksiz milletvekillerimiz ya da belediyelerimiz var ki yapamamaktalar. Talihsiz bir açıklama olarak görüyorum veya arkadaşımız kimin ne yapması gerektiğini bilmiyor. Üniversitede bir haksızlık varsa bunların bir kuralı kaidesi var. Sokaklarda üniversiteyi karalamak üniversiteye de Düzce halkına da zarar veriyor. İş yapayınca kendilerini bu şekilde ön plana çıkarıyorlar. Üniversiteyle uğraştıkları kadar yol sorunuyla uğraşsalardı. Milletvekillerini görevi üniversitenin sorunlarını çözmektir yardımcı olmaktır. Yolu yoksa yolunu yapacak, yurdu yoksa programa aldırtacak. Buradaki gençlerin stadyuma da havuza da ihtiyacı var. Onlar cezaevinde değiller.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN