Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Şaban Dişli Düzce Ticaret Borsasını ziyaret etti. Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen ikili basın açıklaması yaptı. Özlü, ziyarette referandum için güçlü bir destek isterken Dişli’nin iş dünyası ve fındıkla ilgili sözleri bir hayli dikkat çekti.

İş dünyası önünü görmek ister
Özlü, mevcut sistemin aksadığına değinerek, iş dünyasının beklentisi üzerinden yeni sistemi tarif etti:
“Mevcut sistemin aksaklıkları var. Mevcut sistem kolay çalışan bir sistem değil. Daha çabuk iş yapan ve gören bir sisteme evet demiş olacağız. İş dünyası çabuk karar almayı sever. İş dünyası önünü görmek ister. Geleceği görmek ister. Belirsizlikleri sevmez. İşini büyütmek, ihracat yapmak ister. Siz iş dünyasının temsilcilerine hızlı çalışan pratik, kolay, sade bir sistem öneriyoruz. Bu sisteme sizlerden destek istiyoruz.”

Destana sizlerin de katkı sağlamasını istiyoruz
Düzce her seçimde neyi seçeceğini bilen bir şehir olduğunu kaydeden Özlü, “Bu referandumda da doğruyu seçeceğini biliyoruz. Bu tercihle Düzce gündeme otursun istiyoruz. Bunun sayılamayacak kadar Düzce’ye ve Türkiye’ye faydası var. Düzce’nin bu referandumda destan yazması mümkün ve ben bu destana sizlerin de katkı sağlamasını istiyoruz. Yüzde 100 oranında oy istiyoruz” dedi.

AK Parti’nin Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Başbakan Binali Yıldırım’ın referandumda ilk üçe giren ile istediği yatırıma öncelik verileceğine dair sözünü dile getirerek Düzce’nin bu konuda avantajlı olduğunu aktardı.

Son 2-3 yıldır patinaj yapıyoruz
İş dünyasının durumuna ilişkin konuşan Dişli, “İş adamımız siyasi istikrar hissettiği zaman hızla planlamasını eyleme geçiriyorlar. Son 2-3 yıldır patinaj yapıyoruz. Tüketici de tüketim harcamalarını erteliyor. Yatırımcı da yatırım harcamalarını erteliyor. ‘Çünkü her an başka bir potansiyel kriz çıkabilir’ endişesindeyiz” şeklinde konuştu.

Fındıkla ilgili sıkıntımız geçmiş yıldan tüccarın elinde fındık var
Fındığın durumuyla alakalı yöneltilen soruya yanıt veren Dişli şunları ifade etti:

“Fındığın borsası maalesef Hamburg’da. Gerek Karadeniz illeri gerekse de Marmara bölgelerinin milletvekilleriyle bir toplantı yapacağız. 15 Temmuz süreci nedeniyle bu toplantıyı yapamadık. Fındıkla ilgili sıkıntımız, geçmiş yıldan tüccarın elinde fındık var. Tüccar yüksek fiyattan topladığı için fiyat düştü. Borsa Hamburg’da olduğu için bizim fındığımızı kötüleyici bir sürü propaganda yaptılar. Fiyatları düşürdüler. Referandumdan sonra Tarım Bakanımızla fındığın sorunlarını konuşmak için toplantı gerçekleştireceğiz. İnşallah referandumdan sonra bu toplantıyı gerçekleştireceğiz.”