Cumhuriyet Halk Partisi Düzce 1.sıra Milletvekili Adayı Zafer Teber, Günlük programında açıklamalarda bulundu. Gündeme dair soruları cevaplandıran Teber, sanayicilerin ara elaman bulamama isyanına değinerek, bunun mesleki okullara ağırlık verilmemesine bağlı olduğunu bunun faturasının da iktidara ait olduğunu dile getirdi.

CHP'nin dinsizliği savunan ve dinsizliği getirecek bir parti olarak anlatılmak istenmesinin altında kasıtlı bir operasyonun yattığını kaydederek Düzce Milletvekili Adayı Teber:”CHP’nin imam hatipli istemiyor söylemiyle insanların dini duygularıyla oynuyorlar. CHP'yi dinsiz bir parti gibi göstermek istiyorlar. Devleti, diyaneti, imam hatipleri kuran ve Türkiye’yi çok partili siyasi yaşama geçiren CHP’dir. Ben Düzcelilere şunu söylemek istiyorum. Kim size dini öne çıkartarak siyaset yapıyorsa bir şeyleri gizliyor. Açıklarını kapatmak için bunu söylüyordur. Dini kullananları teşhir edeceğiz. Bu konu sürekli kullanıldığı için insanımızın din pratiği düştü.” diyerek cevaplandırdı.

DÜZCE’NİN GERİ KALMIŞLIĞININ SORUMLUSU YÖNETENLER

CHP’nin vaatleri ve gündeme dair konuşan Teber, Düzce’nin gelişmiş iller sıralamasında çevre illere göre geri planda kalmasının faturasının 13 yıldır iktidarda olan ve her dönem Düzce'den üç Ak Partili milletvekilinin temsil edildiği Ak Parti’ye ait olduğunu kaydeden Teber, “Batı Anadolu’da böyle bir sıralama yok! Sorumlusu Düzce’yi 13 yıldır yönetenlerdir. Düzce, Türkiye’de en büyük sorunları olan illerden bir tanesidir.” dedi.

CİDDİ BİR TELAŞ YAŞIYORLAR

Seçime yönelik sahadaki çalışmalarının genel bir değerlendirmesini yapan Teber, Ak Parti’nin ciddi bir şekilde eridiğini belirterek şunları ifade etti. “Bu seçimde sürecinde sessiz ve dik bir dalga var. Ak Pati için hayra alamet olmasa da ülke için hayra alamet bir durum var. Ak parti ciddi bir şekilde eriyor. Bunun farkında oldukları için ciddi bir telaş yaşıyorlar. Benim afişlerime bu yüzden tahammül edemiyorlar. Bunu biliyorlar, görüyorlar onun için hırçınlaşıyorlar.”

EKONOMİNİN RESTORASYONA İHTİYACI VAR

Ak Parti’nin CHP’nin ekonomik vaatlerini eleştirmesini yanıtlayan Teber, devletin dolaylı yollardan aldığı verginin oranının yüzde 73 olduğunu aktararak vaatlerinde kilit noktanın devletin alacağı vergiden feragat edeceğini dile getirdi. Teber ek olarak ülke ekonomisinde restorasyona ihtiyaç olduğunu kaydetti.

SOSYAL BİR FACİAYA DURDURMAK İSTİYORUZ

CHP’nin halka ilgi uyandıran kredi kartı borçlarının faizlerinin silinme vaadini değerlendiren Teber, vaatteki amaçlarının sosyal bir faciaya durdurmak olduğunu söyledi. Eğitimde meydana gelen derişikliklerini de değerlendiren Teber, 13 yılda eğitimin 13 kez değiştiğini söyleyerek eğitim sisteminin insan devşirme sistemine dönüştürüldüğünün altını çizdi.

ÜLKEYİ ÖNE KOYAN BİR ANLAYIŞ SERGİLEDİK

CHP’nin farklı anket şirketlerinin seçim sonucuna ilişkin sonuçlarında görülen artışın nedenlerini irdeleyen Teber, gerekçelerini anlattı. “Ön seçim yaparak milletvekili adaylarımızı belirlememiz halkın gözünde demokrasi anlayışının ne denli ön planda tutulduğunu gözler önüne serdi. Vaatlerimizin diğer partiler tarafından kopyalanması başka bir unsur oldu. Çünkü halk bizim bu konularda ciddi bir duruş sergilediğimizi gördü. Süreç içerisinde attığımız adımlarla ne kadar doğru politikalar yürüttüğümüzü kamuoyu gördü. Biz davranışlarımızla ülkeyi ne kadar öne koyan bir anlayış sergilediğimizi gösterdik.”

DAVUTOĞLU DİK DURABİLSE ÜLKE SELAMETE ERECEK

Koalisyon görüşmeleri ve sonucuna dair konuşan Teber, Başbakan Davutoğlu’nun CHP’nin şartlarından biri olan 4 eski bakanın yargılanması konusunda aynı fikri taşımasına rağmen engellendiğini söyleyerek ‘Davutoğlu dik durabilse ülke selamete erecek’ yorumunu paylaştı.

Teber son olarak Düzce’de iddialı olduklarını belirterek seçim öncesi vatandaşlara ve sandık görevlilerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Haber:Y.SEVER