30 Mart yerel seçimlerine yaklaştıkça başkan adaylarının gezileri de sıklaştı. Ak Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Mehmet Keleş’in bugünkü durağı Çakırlar Mahallesi oldu. Çakılar Mahallesi Sosyal Tesisleri’nde vatandaşlarla buluşan Keleş, sonradan mahalle olan köylere daha fazla ilgi göstereceklerinin sözünü verdi.

Doğalgaz ağının bıraktığı günden beri fazla ilerlememiş olduğunu belirten Keleş, göreve gelirse Düzce’nin tamamını doğalgaz ağı ile donatacaklarını vurguladı.

Keleş, “Ben belediye başkanlığından ayrılırken şehirde doğalgaz kullanımı yüzde 85’e varmıştı. Ama görüyorumki hala aynı seviyelerde. Bunun nedeni doğalgaz şirketinin ticari bakış açısıdır. Ama doğalgaz şirketinin CEO’su ile konuştum. Ben halkıma yüzde 100 sözü veriyorum dedim onlar da desteklediklerini söyledi.” dedi.

Kaldırım taşları nedeniyle eleştiriler aldıklarını söyleyen Keleş, gerekli önlemler alınırsa taşların kaymayacağını bu nedenle yık tekrar yap gibi maliyetli işlere girmenin yanlış olacağını vurguladı.

Keleş, “Kaldırım taşlarını her yerde soruyorlar. Kayıyordur doğrudur. Ama bunu kayıyor diye sökmek akıl karı değildir. Üzerine solüsyon dökersin kaymaz, üzerini temizlerseniz buz tutmasını engellerseniz kaymaz, kum çakıl atarsanız kaymaz. Sökmek daha maliyetli olur.” ifadelerini kullandı.

Düzce’de kalitesiz hiçbir malzemeye yer vermeyeceklerini belirten Keleş, hepsi kaliteli ve AB standartlarında malzeme olacak ifadelerini kullandı. Düzce’nin çok kıymetli olduğunu ve bu kıymeti Ankara’ya taşımaları gerektiğini belirten Keleş, bunun için de tecrübeli ve iyi eğitim almış insanların seçilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.