Ak Parti Düzce Belediye başkan aday adayı Dursun Ali Şahin, Düzce’ye veda etti. Ankara’ya dönen Şahin, yemin Ak Parti aday adayı tanıtım toplantısında ettirilen yemin ve Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun Temayül yoklamasında adının geçmesine ilişkin yaptığı değerlendirmelerin yanlış anlaşıldığını belirterek yeniden bir açıklama yaptı.

Şahin, Aday adayı tanıtımında ettirilen yemine sinema bileti benzetmesi yaparak “tutanı da var tutmayanı da yemin sinemaya girişteki bilet gibidir çıkışta o bileti biri yırtar atar” ifadelerini kullanmıştı. Kullandığı benzetmenin yanlış anlaşıldığını savunan Şahin, bugün ikinci bir açıklama yapma gereği duydu.

Adaylara yemin ettirilmesinin doğru bir karar olduğunu ifade eden Şahin, önemli olanın edilen yeminin tutulması olduğuna dikkat çekti.

Şahin, “Bu tanıtım toplantısındaki yemin, daha önceki seçimlerdeki bir aksaklığın değişik versiyonu oldu. Yemin ettirilerek daha önceki seçimlerde kazanılan deneyim sonucunda yaptırıldı. Aslında bende olsam aynısını yapardım. Bende bu yeminin doğru olduğunu düşüyorum. Yemin eden kişinin daha sonraki süreçte sınırlaması gerektiğini düşünüyorum. Yemin etmesi ve yerine getirmesi gerekir. Yemin sonrası sadakat göstermesi gerekir. Eğer sadakat göstermezse-ki göstermeyecek bir adayı olduğuna inanmıyorum. Bunu yapmassa sinema biletine benzer. Bu da hiç hoş değildir. Bütün aday adaylarının yeminlerine sadakat göstermeleri en doğrusudur.”dedi.
Aday adaylarına yemin ettirilmesi ile ilgili muhalefet kanadından gelen “güvensizlik” eleştirisine de Şahin, “Belki onlarda aynısını yapar. Bu çok doğal ve yerindendir yaptırana da saygı duymak lazım.” şeklinde cevap verdi.

ZORLARSA AHLAK DIŞI

Şahin, Temayül yoklamasına İl Başkanı Kaşıkoğlu’nun adının girmesini doğal karşılarken, isim yazma konusunda baskı yapılmasının doğru olmayacağını yineledi.

Şahin, “O konuda ak parti il başkanın temayül yoklamasında istese ifade edebilir. Ben baskı olarak kullanmasını doğru bulmadığımı söyledim. Ama il ve ilçe yönetiminde isteyen istediğini yazabilir. Niye yazdın yada yazmadın diye kimse zorlayamaz. Zorlarsa ahlak dışıdır.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR