Kulislerde, Yerel Seçimler arifesinde bazı belediye başkanlarının kendi rızaları ile aday olmayacakları bazılarının da aday gösterilmeyeceği konuşuluyor.

Aday olmayacakların başında Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu geliyor. Seçimlere hemen hemen bir yıl önce aday olmayacağını açıklayan Ç iloğlu, ilçede siyasi hareketliliğin artmasına neden oldu. Yine de Ak Parti çevrelerinde Çiloğlu'na son bir teklif yapılacağı, alternatif aday girişimlerinin bundan sonra başlayacağı dile getiriliyor.

Kaynaşlı'da ilçe Başkanı Birol Şahin'in kamuoyu önünde eleştirmekten çekinmediği Belediye Başkanı Eftal Altundal'ın önümüzdeki mart ayında aday gösterilmesi güç görünüyor. Kulisler İlçe başkanı Birol Şahin'in alternatif adaylar arasında olduğuna pek ihtimal vermezken, Altundal'ın kendisinin çekilmesi olasılığının yabana atılmaması gerektiği de dile getiriliyor.

Çilimli'de ise eleştiren taraf parti teşkilatı değil belediye başkanı... Belediye Başkanı Mehmet Acar'ın Ak Parti'den adaylığının oldukça uzak bir ihtimal olduğu değerlendirmeleri yapılırken, başka bir partiden aday olma olasılığı da tartışılıyor. Partisinin milletvekilleri ve teşkilatına yönelik tüm eleştirilerine rağmen Belediye Başkanı Mehmet Acar, Ak Parti dışında siyaset yapmak istediğine dair bir işaret vermiyor.

Son zamanlarda kulislerde adaylıktan çekilmesi ile ilgili spekülasyonların yapıldığı bir başka isim de Gümüşova Belediye Başkanı Muharrem Tozan... Tozan'ın yakın çevresine yorulduğunu söylediği ile ilgili söylentiler kulislerde oldukça yaygın bir biçimde iddia ediliyor.

Bu dört belediye başkanının değişmesi durumunda Ak parti Düzce'de görev yapan belediye başkanlarının yaklaşık yarısını değiştirmiş olacak. Kulislerde bu sayının zaman içinde artması ihtimalinin yabana atılmaması gerektiğine de dikkat çekiliyor.