Saadet Partisi İl Başkalığı’nın Haftalık Olağan Toplantısı, parti üyelerinin de katılımıyla parti il binasında gerçekleşti. Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, ülkenin hemen her gün şehit veriyor olması konusunda hükümeti hedef olarak gösterirken, ülkenin de siyasi açıdan 15 Temmuz öncesine dönmesini eleştirdi.

“Dost ve düşmanlarımızı ne zaman netleştireceğiz?”
Mertol, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan Yığılcalı Jandarma Er Erkan Özdemir’in ailesine başsağlığı dileklerinde bulunarak başladığı basın açıklamasına şöyle devam etti: “Ülkemiz yine her gün şehit haberleri almaya devam ediyor,  Suriye ve Irak’ta savaş sürüyor, geçen yıl Türk askerini Irak’a davet edenler bugün ABD ağzıyla devletimize rest çekiyor. Buradan anlıyoruz ki ABD Türk Devleti’ne oyun kurmaya çalışıyor, Biz Saadet Partisi olarak sesleniyoruz, dost ve düşmanlarımızı ne zaman netleştireceğiz” diye serzenişte bulunurken siyasiler açısından ülkenin 15 Temmuz öncesine döndüğünü ve suni gündemler oluşturulmaya başlandığını ifade etti.
Başkan Mertol, şehit haberleri, terör ve malum ekonominin durumunu konuşmak yerine Başkanlık Sistemi’nin tartışmaya açılmasını gereksiz bulduğunu ifade etti. Mevcut eğitim sistemini de eleştiren Mertol; “Eğitim sisteminde tam güne dönülmesi konusunda alt yapı hazır deniyor. O zaman soruyorum neden bir an evvel geçilmiyor” dedi.

“Düzce’ye niçin destek verilmiyor?”
Birkan Mertol, Düzce gündemini de değerlendirdi.  Mertol, tarım ve hayvancılık bölgesi olan Düzce için şu tespitlerde bulundu: “Düzce’de tarım neden canlanmıyor diye baktığımızda önümüze bir sürü sorun çıkıyor. Düzce’mizde tarım alanlarının çok küçük bir alanının sulanabildiğini görüyoruz bu sorunun acilen çözülmesi gerekiyor. Çiftçimizin bilinçlendirilmesi ve mühendis desteğinin artırılması gerekiyor. Toprak analiz laboratuvarı kurulmalı. Slaj üretiminin en verimli olduğu iller arasında olmamıza rağmen neden hala yurt dışından et ithalatı yapıyoruz? Niçin doğu ve güney doğuda verilen destekler Düzce’ye de verilmiyor.”

“Fındık fiyatı üzerinden manipülasyon yapılıyor”
Mertol, son olarak fındık fiyatlarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunarak sezona 14-15 TL’den giren fındık fiyatının 11 TL’ye düşmesini eleştirdi ve sözlerini şu şekilde tamamladı: “Dış kaynaklı bir firma piyasada tekelleşmeye gidiyor. Geçen yılda 13-14 TL’ye çıkan fındık fiyatı bir gecede 7-8 TL’ye düşmüştü. Fındık fiyatı üzerindemanipülasyon yapılıyor. Hükumetin ve ilgili kurumların yaptırım uygulaması gerekmektedir. Serbest piyasanın alt yapısı yoktur. Alt yapı oluşmadığı içinde serbest piyasanın aktörleri fiyatla oynayıp üreticiyle alay etmektedirler. Unutulmamalıdır ki o fındıkta üreticinin alın teri göz nuru vardır.”