Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, ülke genelindeki teşkilatları ile bir araya gelmek amacıyla başlattığı “Beyaz Yürüyüş” kapsamında Konuralp'e gelerek, Belediyenin düzenlediği Konuralp Yaz Şenliği ve Sünnet Festivaline katıldı.

Konuralp Belediye Başkanı İbrahim Aykut'un karşıladığı Soylu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 6 Ocak tarihinde yapılan Demokrat Parti Olağanüstü Kongresi ile göreve geldiğini hatırlatan Soylu, teşkilatları ile bir araya gelmek için başlattıkları “Beyaz Yürüyüş” kapsamında 85 Bin Kilometre yol kat ederek 200'ün üstünde ilçeyi ziyaret ettiklerini söyledi.

Amaçlarının 35 yaşın altındaki gençleri ve kadınları yeniden Demokrat Parti ile kaynaştırmak olduğunu söyleyen Soylu, tüzük çalışmalarına da başladıklarını dile getirdi. Parti tüzüğünde Demokrat Parti geleneğine uymayan bazı antidemokratik uygulamalar gördüklerini belirten Soylu, “Beyaz Sözleşme” adını verdikleri tüzük ile kimseyi dışlamayan, insanları kucaklayan bir yapı kurmayı hedeflediklerini ifade etti. Soylu bu arada teşkilat çalışmalarını da sürdürdüklerini ve 600 civarında ilçe ve 15 ilde parti kongrelerinin tamamlandığını dile getirdi.

Fındık fiyatları konusuna da değinen ve hükümeti eleştiren Soylu, Türkiye'nin yüksek rekolte beklentisi ve büyük bir stoğu olmasına rağmen bu alanda bir politika olmadığını, gübre fiyatlarının Beyaz Yürüyüş sırasında 55 YTL'den 115 YTL'ye çıktığını ifade etti.

Soylu, tarih boyunca Demokrat parti çizgisinde iktidara gelmiş partilerin temsilcileri ile yeniden bir birliktelik söz konusu olup olamayacağına ilişkin bir soruya ise, Demokrat Parti, Adalet Partisi, Hatta Anavatan Partisi'nin 1983-87 yılları arasındaki döneminin DP'nin çizgisi olduğunu söyledi.

Bu partilerin Demokrat Parti'nin çatısı altında buluşmasının çabasını verdiklerini belirten Soylu, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu ile dostluğa dayanan bir ilişkisi olduğunu, en son olarak Hacıbektaş'ta bir görüşme yaptıklarını, ancak 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaşanan başarısız birleşme denemesinin merkez sağa gönül verenleri de kırdığını, o yüzden bu konuların kamuoyuna yansımayacak şekilde ele alınması gerektiğini söyleyerek ittifak çalışmaları konusunda açık kapı bıraktı..

Soylu, Demokrat Parti'nin yerel seçimlerde yeniden siyasetin ana güçlerinden biri haline geleceğini de savundu.