22 temmuz tarihinde yapılan olan Milletvekili genel seçiminde beklediği sonucu alamayan ve meclis dışında kalan Demokrat Parti’de için ayrılacağını açıklayan MehmetAğar’ın yerine seçilecek genel başkanın belirlenmesi için yapılacak olan dördüncü  olağanüstü kongreye sayılı saatler kaldı. Türkiye’nin her tarafından kongre delegeleri Ankara’ya giderken, Demokrat Parti Düzce İl Başkanı Ümit Özmen ve kongre delegeleri başkente gitti.

 

Demokrat Parti’de yaşanan genel başkanlık yarışına ulusal basın şu ana kadar yeterince ilgi göstermezken, 16 olarak açıklanan  aday sayısının iki adayın istifası ile 14’e düştüğü öğrenildi. Kulislerde Demokrat Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın  adaylardan Çağrı Erhan’ı, eski genel başkanlardan Tansu Çiller’in ise Süleyman Soylu’yu desteklediği belirtilirken, Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in işaretini bekleyen delegeler bulunduğu da ifade ediliyor. Partinin en çok oy aldığı Ege’den ise Aytun Çırağ’ın da yarışta şansı olduğu düşünülüyor.

 

 Selim Sırrı Tarcan Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak olan Demokrat Parti dördüncü olağanüstü Kongresi’nde Düzce’nin oylarını Necmi Hoşver, Cemal Sahtiyancı, İbrahim Aykut, İbrahim Bilir, Ömer Küçük, Şevket Yıldırım, Vahit Özyurt kullanacak.

 

Bin 200 kongre delegesinin oy kullanacağı Demokrat Parti  Dördüncü Olağanüstü Kongresinde ilk tur oylamada oyların yüzde ellisinden fazlasını alan aday, DP’nin yeni genel başkanı olacak.