Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, ''Mumcu, bilimin, hukukun, demokrasinin yılmaz savunucusu, aydın bir gazeteci, özgür bir kalemdi'' dedi. Ulusal Güç Platformunun davetlisi olarak geldiği Düzce'de, ''Sakıncalı Piyade Uğur Mumcu'' konulu konferans veren Gürkan, gazeteci Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü 24 Ocak 1993 tarihinin belleklerden asla silinmemesi gereken bir gün olduğunu kaydetti.

Türkiye üzerinde oynanan oyunları kaleme alan, aydınlanma devrimi savaşçısı Mumcu'nun, demokrasi karşıtı güçler tarafından, karlı, zemheri ayazının olduğu bir günde, hain bir suikast sonucu öldürüldüğünü ifade eden Gürkan, şöyle konuştu: 'Uğur Mumcu, bilimin, hukukun demokrasinin yılmaz savunucusu, aydın bir gazeteci, özgür bir kalemdi. Canı pahasına yoksulluk ve yolsuzluktan arınmış tam bağımsız Türkiye için halkı aydınlatmaya çalışan, yeri doldurulmaz bir vatanseverdi. Uğur Mumcu, Türkiye'de yıllar önce planlı bir politikanın, adım adım uygulamaya geçildiğini ilk söyleyenler arasındadır. İşaret ettiği tehlikelerin, bugün birer birer karşımıza çıktığına tanık olduğumuz, öngörüsü yüksek bir aydındır. Onun bir araştırmacı gazeteci, düşünür olarak üstünde durduğu konuların, yaptığı çalışmaların günümüz için ne kadar aydınlatıcı olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Bundan 18 yıl önce, Uğur Mumcu'nun bedenini paramparça eden acımasız zalimler, parçalanan vücutla birlikte fikirlerin yok olmayacağını bir türlü öğrenemediler. İşte o parçalar biziz.''

DSP Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, konferansın ardından Parti binasına giderek partililerle bir araya geldi. Gürkan, partililere seçim stratejileri ile ilgili bilgiler verdi.

Haber; Ş. ÇAKIR