Yerel seçimler öncesinde dün yapılan aday tanıtım toplantısıyla adaylarını açıklayan Demokratik Sol Parti Düzce il teşkilatı gezilerine de ara vermeden başladı. Parti il teşkilatı ve Belediye Başkan adayları ÖNCÜ TV Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı'yı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan DSP Düzce Belediye Başkan adayı Kenan Fırat, seçimleri kazanacaklarını inandıklarını söyleyerek “Bu zamana kadar açıklanan adaylara baktığımızda siyaset konusunda bilgili olan ve bu işi yapabilecek tek aday olarak kendimi görüyorum. Düzce Belediyesi'nin bir sürü sorunu bulunuyor. Amacımız Başkan olarak Düzce'nin mevcut sorunlarını çözmektir.”ifadelerini kullandı.

“İlk amacımız bütünlük sağlamak.”

Başkan olması halinde yapacağı çalışmalardan da bahseden Fırat, şu anki Belediye Meclisi'nin Belediye Başkanı kararlarıyla hareket ettiğini söyleyerek “Öncelikli amacımız Belediye Meclisi'nin bütünlüğünü sağlayarak Meclis bünyesinde kararlar almak olacaktır. Düzce Belediyesi'nin 85 trilyon borcu olduğu söylenirken bu borç konusunda da gerekli çalışmaların yapılması gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Yığılca'nın tanıtımı yapılmıyor.”

10 yıl süreyle Yığılca Belediye Başkanlığı görevi yapan ve emekli olduktan sonra yeniden Belediye Başkan adayı olmaya karar veren DSP Yığılca Belediye Başkan adayı Şevket Yıldırım da yaptığı açıklamada “Benim Başkanlığım sırasında Yığılca'nın tanıtımı için elimizden geleni yapıyorduk. Bizim zamanımızda Japonya'dan bile öğrenciler gelerek Yığılca'yı geziyor ve ülkelerinde Yığılca'nın tanıtımını yapıyorlardı. Şimdi ise Yığılca için ne çalışma yapılıyor, ne de ilçe tanıtımı için projeler geliştiriliyor. Başkan olmam halinde Yığılca'nın yeniden tanınması için uğraşacağım.” dedi.