Demokratik Sol Parti Düzce İl Teşkilatının Olağan Kongresi yapıldı. Parti binasındaki kongreye DSP Genel Başkanı Masum Türker de katıldı. Kongrede konuşan Türker, yapılan bütün kamuoyu araştırmalarında halkın mevcut partiler arasında DSP'yi en önemli alternatif parti gördüğünü ifade etti.

 

Para için kul olmayan parti DSP'dir

 

Türker, "Bu iş CHP ile olmuyor. DSP hem sağdan hem de soldan oy alıyor. Çünkü biz daha partiyi kurduğumuz gün Allah'a inandığımızı deklare etmiş bir partiyiz. Her DSP'li önce Allah'a ardından vatan ve cumhuriyetin varlığına ve birliğine inanmalı. Din üzerine siyset yapmıyoruz. Toplumun değerlerine saygı duyuyoruz. Ruhban sınıfı gibi dini kullanan iktidar olmamalıdır. Para için kul olmayan parti DSP'dir" diye konuştu.

 

DSP'nin doğuşundan rahatsızlar

 

Düzce'deki olağan kongreyi yeniden doğum olarak nitelendiren Türker, "Bizim en önemli zenginliğimiz halk çocuğu olmamız" dedi. Türker, "DSP'nin doğuşundan rahatsızlar. Siyasetin herkes tarafından yapılamadığı, herkesin AK Parti'ye yamandığı bugünde DSP dik bir duruş sergiliyor. Benim cesedimi çiğnemeden Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alamazlar" şeklinde konuştu.

 

Başbakanın Atatürk milliyetçiliğini ezmek istediğini iddia eden DSP Genel Başkanı Masum Türker, partililere "Başbakan’ın önünde cesetlerinizle kalkan olmaya var mısınız?” sorusunu yöneltti.Partililerden ‘Varız’ cevabı alan Masum Türker, DSP’nin ırkçı bir milliyetçilik anlayışına sahip olmadığının altını çizdi. Tek listeli genel kurulda mevcut İl Başkanı Şükrü Kılıçoğlu güven tazeledi. 

Haber: S KAŞKIR