Cumhuriyet Halk Partisi Düzce teşkilatları esnaf ve sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

Son olarak “Dünya Çiftçiler Günü” münasebeti ile Düzce Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret eden CHP il yönetimi, oda başkanı Ramazan Öztürk ile makamında görüşerek Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

İl Başkanı Haluk Demir, Başkan Yardımcısı Alaattin Duran ve beraberindeki yöneticiler eşliğinde gerçekleştirilen ziyaret esnasında Düzce’de gerçekleştirilen tarımsal faaliyetlerin durumu hakkında bilgiler alındı.

Oda Başkanı Ramazan Öztürk son dönemlerde fide satışlarında artış olduğu konusuna vurgu yaparak bu durumun çiftçinin son dönemde üretime yönlendiğinin göstergesi olduğunu dile getirdi.

 Bakanlık desteklemelerinin de yanlış olduğunun altını çizen Öztürk “söz konusu desteklemeler maalesef amacına ulaşmamıştır” dedi.

CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir tarım sektörünün ülke ekonomisine katkısının çok büyük olduğunu ancak yürütülen yanlış politikalar sebebi ile üreticinin kazanamadığı, aracı ve tüccarların kazandığı bir denklem oluştuğunu ifade etti.  Demir, bu durumun da üreticinin üretimden çekilmesi tarlasını, arazisini ekmeyerek farklı sektörlerde arayış içerisine girmesine sebep olmaktadır ve bu sebeple verimli tarım arazilerimizden tam olarak faydalanamadığımız bir ortam oluşmaktadır” dedi.

İl Başkanı Haluk Demir ziyaret sonunda başkan Öztürk’ün 14 Mart Dünya Çiftçiler gününü kutlayarak misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.