Burada konuşan Bakan Pakdemirli, il il dolaştığını belirterek Düzce’nin ziyaret ettiği 41. il olduğunu söyledi. Tohum üretiminin 8 kat arttığını dile getiren Pakdemirli, "Benim köylüm çiftçim çok daha fazlasını hak ediyor. Ama bütün bütçe şartlarını zorluyoruz. Sizin yerinize Ankara’da elçiniz var. Ben hep üretici başımızın tacı diyorum" diye konuştu.

Pakdemirli şunları söyledi; "Devlet her zaman iyi niyetli ama her zaman doğruyu yapamayabilir. Bunu hep beraber yapacağız. Tarım günlük siyasete çok alet edildi. Avrupa’da tarımsal hasılatta birinciyiz, dünyada 7. Yiz. Toprak kaynaklarımızda 17. olmamıza rağmen 7. sıraya gelmişiz. Bu bir başarıdır, bu başarı sizlerin başarısıdır. Avrupa birliğinde büyükbaş varlığında 2. sıra küçükbaşta 1. sıradayız. 16 yılda nereden nereye gelmişiz gönül istiyor ki bunun çok daha fazlasını verelim. Benim köylüm çiftçim çok daha fazlası hak ediyor. Ama bütün bütçe şartlarını zorluyoruz. Sıkıntılarınızı biliyoruz. Bunları da düzelteceğiz. Elimiz bu işlerin üzerinde. Ama biz çiftçimizi üreticimizi korumak zorundayız. Bu dövizin artışından tarım sektörü çok fazla etkilendi. Hem girdiler hem de üretimler dünya fiyatlarıyla imtihanlanıyor."



Toplantıda konuşan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Faruk Özlü ise “Türkiye’nin bütçesi kaynakları sınırlı. Türkiye’nin yanına bir Türkiye daha koyalım. Bunlar kimya, petrol, kimya sanayi olmalı. Gıda içecek ve tarım sektörü Türkiye’nin önem vermesi gereken üstünde durması gereken sektördür. Bakanlık kuruluna arz ettik konuşuldu. Tarım önemli sektördür 5 ana sektörden birisidir. Şayet biz 2023 yılında ya da önümüzdeki dönemde dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek istiyorsak strateji olmalı" dedi.

Haber: S.AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ