7 ilçede kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Düzce örgütünde bugün merkez ilçe başkanı seçimi vardı. Mevcut Başkan Alaeddin Duran yeniden adaylığını koyarken, İl Başkanı Mustafa İzgin de sürpriz bir şekilde seçim yarışına katılmıştı. İki adayın olduğu merkez ilçe kongresi de heyecan dolu geçti. 340 delegenin olduğu merkez ilçede 221 delege oy kullandı.Kızılay Salonunda düzenlenen kongre öncesi her iki aday da seviyeli bir seçim süreci geçmesini temenni ederek birbirlerine bir birlerine başarılar diledi.

2 listenin yarıştığı kongrede, Mustafa İzgin 96 oy alırken, Alaeddin Duran'ın listesi 125 oy alarak yeni ilçe başkanı oldu. sonucun belli olmasının ardından Duran kendisine destek verenlere teşekkür etti ve şunları kaydetti: “İkimizde bu partinin değerlileriyiz o yada ben fark etmez. Biz mücadelenin insanlarıyız. Her zaman bu mücadelenin içinde olacağız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Duran’ın 16 kişilik yönetim kurulu listesi ise şöyle:  Ferahnur Arslan, Emre Bektaş,Mehmet Tamer Can,Ertan Çakıroğlu,Emre Çete, Salih Dindar, Elif Kurnaz,Melih Parlak,İrfan Perçin,Şahin Soyluoğlu, Ali Fuat Şaşoğlu, Aysun Şurgun, İclal Türkmen, Cengiz Uzun, Emir Yazıcıoğlu,Zeynep Zorlu…

 Merkez ilçe kongresinin tamamlanmasının ardından gözler il Başkanı seçimine çevrildi. CHP İl Kongresi’nin 20 Aralık’ta yapması bekleniyor. 

Haber;S.KAŞKIR