Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran, Düzce Belediyesi’nin yoğun kar yağışı sonrası yaptığı karla mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Merkez ilçe Başkanı Alaattin Duran imzalı yazılı bildiride Başkan Keleş’in lüks makam aracı ve uçuk fiyatları ile uzun süre tartışılan saat kuleleri üzerinden Belediyeye yüklenildi. Duran, karla kaplı yolların çekildiği fotoğraflarla basın açıklamasını kuvvetlendirdi.

Bu sene Düzce’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışının merkez ve ilçelerde 120 köyün ulaşıma kapanmasına neden olduğuna dikkat çeken Duran,  Kalıcı konutlarda dik caddelere çıkılamadığını, şehir merkezi kaldırım ve ara yollar dahil buzlanma ve kar yığını haline geldiğini savundu. Duran, şu soruları yönelterek Düzcelileri düşünmeye davet etti:

“Belediyenin 2005 yılında bünyesine aldığı 1 adet Unimog 3d Mercedes marka fonksiyonel kar küreme aracından, günümüz fiyatı ile 4 adet daha alınıp Düzce halkının karla mücadele noktasında hizmetine neden sunulmadı? Bu araçlarla ana arterler dışında tali yollar ve ara sokaklar dahi açık tutulabilirdi. Neden her sene yağan karda yüzlerce vatandaşımız merkezdeki kaldırımlarda düşerek Devlet hastanemizde kırık çıkık tedavisi görüyor?”

haber;S.KAŞKIR