12 Ocak 2015’te üç adaylı Merkez İlçe Kongresi'nden zaferle ayrılan Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun yaklaşık 1,5 yıl sonra istifa etti. Genel merkezin görevden aldığı Eski İl Başkanı Onur Özen’in yer aldığı basın toplantısında kararını kamuoyuna açıklayan Dursun, ayrılık gerekçesini ve beklentilerini aktardı.

“Milli bilinç ve hassasiyet şuuru içerisinde görevimi sürdürdüm”

Sözlerine kendisine destek veren herkese teşekkür ederek başlayan Dursun, şöyle konuştu: “Onur ve şeref duyduğum MHP Merkez İlçe Başkanlığı görevimi milli bilinç ve hassasiyet şuuru içerisinde bugüne kadar sürdürdüm. Çalışmalarımız sırasında yönetimlerde bulunan tüm çalışma arkadaşlarıma il, ilçe, belde, başkan ve yönetim kurulu üyelerine, belediye ve il genel meclis üyelerine milletvekili adaylarımıza, köy ve mahalle temsilcilerimize ve bu davaya karşılıksız gönül veren partililerimize teşekkür ediyorum.”

“Genel merkezimizden destek göremedik”

Görev yaptığı sürede yaşadığı zorlukları dile getiren Dursun destek görememekten yakındı. Dursun, “Çalışmalarda karşılaştığımız tüm tehdit, baskı ve olumsuzluklara rağmen verdiğimiz mücadelede parti içi sorunlarımızı şuana kadar dışarıya taşımadık, yansıtmadık. Teşkilat, doktrin, lider prensiplerimizden asla taviz vermedik. Özverili çalışmalarımız esnasında siyasi çalışmalarımızdan dolayı hakkımızda davalar açıldı. Genel merkezimizden destek göremedik. Meclis üyelerimiz ve arkadaşlarımızla beraber aylar süren çalışmalarla hazırladığımız dosyaları genel merkeze sunduk, ine destek göremedik. Toplumsal duyarlılığı olan konularda genel merkezden milletvekillerimizin Düzce’ye gelmelerini bekledik, getiremedik. Her hafta sonu Ankara’dan İstanbul’a giderken otoyolu kullanan milletvekillerimizi ve genel merkez yöneticilerini Düzce merkezden geçiremedik. Tüm bu acı gerçeklere rağmen, Düzce’de genel merkezimizin ve milletvekillerimizin eksiğini hissettirmedik. Mücadelemize devam ettik.”

“Seçimin bir an önce yapılmasını bekliyoruz”

Seçim talebiyle başlayan süreç boyunca diğer yöneticilerin kurultay çalışmaları için açıkça faaliyette bulunduğunu belirten Dursun, genel merkeze bağlılıklarını dile getirmelerine rağmen karşılık göremediklerini söyledi ve beklentilerini aktardı. Dursun, “Yönetimlerimizde oluşan görüş ayrılıklarını gidermeye çalıştık. Partililerimizle karşı karşıya geldik. Bizler Türkiye’yi sürekli gezen, teşkilatlarına sahip çıkan bir kulağı seçmende olan genel merkez ve yönetim anlayışı istiyoruz. Köy ve mahalle gezilerimizde genel merkezimizin eleştirildiği sözler duymak istemiyor, projelerimizi anlatmak istiyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla istişare ederek MHP Merkez İlçe Başkanlığı'ndan bugün itibariyle istifa etmiş bulunuyorum. Yönetim kurulunda bulunan 7 arkadaşımdan Murat Gürel, Ahmet Geçici, Öznur Canbulat, Erkan Dursun, Erol Batum, Savaş Arı, Özlem Duman istifalarını sundular. Arkadaşlarımla beraber ülkücü iradeye saygı duyulmasını, tüzük kurultayı ve seçimin bir an önce yapılmasını bekliyor, üst kurul delegelerimizle beraber aktif görev alacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Partinin tanıdık simalarından olan ve adaylığını açıkladığı ilk günden bu yana Akşener'in yanında yer alarak çalışmalarına katkı sağlayan Okan Yanmaz ise MHP’nin muhalif Genel Başkan Adayı Meral Akşener’e halktan desteğini büyük olduğunu söyledi.

Haber:Y.SEVER