Diyarbakır’ın Silvan kırsalında yaşanan hain saldırı sonucu şehit düşen 13 asker için açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, olayın son derece üzücü olduğunu ve şehit yakınlarına başsağlığı dilediğini ifade ederek başladı sözlerine. Dönem dönem bu olayların yaşandığını belirten Yılmaz, siyasi partilerin bu süreci birlik içerisinde aşması gerektiğini vurguladı ve “Ancak muhalefet kanadından farklı yorumlanabilecek açıklamalar geliyor. Özellikle CHP’nin askerin moralsiz çıkışı çok hoş bir çıkış değil.” Şeklinde konuştu.

Yılmaz, “Türkiye önemli bir süreçten geçiyor. Bu anlamda siyasi partilerimizin birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiği anlar olmasına rağmen muhalefetten farklı yorumlanacak açıklamalar geliyor. Özellikle CHP’nin “askerin moralsiz” çıkışı hiç hoş bir çıkış değil. Bu olayları yapanlar hükümete bağlı başka güçler yapmıyor. Sonuçta bizim askerimiz. Bu anlamda karşımızdaki grupların moralini düzeltecek açıklamalardan kaçınmamız gerekiyor. Yıllar süren bir terör olayı var. özellikle AK Parti’nin demokratik açılımı ile birlikte sanki Kürtlere bir ayrıcalık tanınıyor diye muhalefet tarafından işlenmiş konular var. bu kesinlikle böyle değil. Bu ilkede kürt sorunu değil PKK sorunu var.” dedi.

“Düşman uyumuyor.” İfadelerini kullanan Yılmaz, Türkiye’nin önemli bir yerde olması çekemeyen güçlü ülkelerin gelişmemizi istememesinden kaynaklanan bir durum olduğunu belirtti.

Yılmaz, “Düşman uyumuyor. Ülkemizin önemli bir yerde olması ve dünyadaki diğer güçlü ülkelerin ülkemizin güçlenmesini istememesidir. Düşmanca tavırlar sebebi ile devamlı bizim ülkemizin üzerinde oyunlar oynanıyor. Bu oyunların bilincine hem hükümet varmıştır hem de vatandaşlar. Bunların artık sonu geldi.” Dedi.

Haber; R. BAL